19. mai startet Linas Hauge sin 100 mil lange ferd gjennom Troms fylke. Målet er å samle inn penger til kreftsaken og han fikk en god start i Burfjord - med loddsalg og kafé.

Ferden har så gått gjennom Nordreisa, der han gjorde et viktig pit stop. Han fikk sponset nye sko etter at de han hadde brukt i starten viste seg å være for små.

- Jeg sleit meg opp Kvænangsfjellet med for trange sko. De passet i starten, men det jeg ikke hadde tenkt på var at med 25 kilo oppakning så este føttene ut. Dermed fikk jeg kjøttsår på begge lilletærne. Jeg klarte å dra meg over fjellet, men det var godt å få større sko da jeg kom til Storslett, sier Hauge.

Motivasjon

Bortsett fra kjøttsårene har det gått veldig bra så langt for Hauge, som da han kom til Skjervøy torsdag hadde tilbakelagt 12 av 100 mil.

- Fysisk går det bra. Det er en forutsetning at jeg klarer å holde skadene på et såpass lavt nivå at jeg det ikke blir store problemer. Litt gnagsår må man ta høyde for, bare man klarer å styre unna de store betennelsene. Og så er det ikke tvil om at all støtten jeg møter på veien er en stor motivasjon for meg, sier Hauge.

Han sier at mottakelsen på Skjervøy har vært over all forventning.

- Da jeg kom over brua så sto folk og vinket og smilte. De var tydeligvis klar over at jeg var på tur. I dag har jeg vært på rådhuset og fått 5.000 kroner av kommunen. I tilegg har jeg fått 2500 kroner av et byggevarefirma og 1.000 kroner hos Pensjonistforeningen. Så har jeg fått sponset lunsj på kafé i dag, samtidig som jeg har fortalt om prosjektet mitt. Det har vært enestående, sier Hauge.

Følg Linas Hauge aksjon Tur for liv på Facebook!

Vind i vente

Han skal etter planen gå videre fra Skjervøy lørdag, men er usikker på om været tillater det.

- Det er meldt mye vind lørdag, så det kan hende jeg drøyer det til søndag før jeg går videre.

Da går turen til Kåfjord, der han skal innom rådhuset og ordfører Svein O. Leiros. Deretter tar han ferga over Lyngen til Lyngseidet.

- Det blir greit å slappe av på ferga. Men bortsett fra at jeg haiket gjennom Maursundtunnelen til Skjervøy, så går jeg hele veien. Det er litt av meningen, sier Hauge.

Hvis alt går etter planen og kjøttsårene ikke melder seg for kraftig, så avslutter Linas gåturen sin på Hansnes i begynnelsen av juli.