Det er for tiden redusert kapasitet på fergesambandet Lyngseidet - Olderdalen. Den faste ferga "Goalsevarre" må på verksted etter et lite uhell i Olderdalen i 10.00-tiden.

- Ja, det stemmer. Ferga kom borti moloen med roret. Og da må ferga på verksted for å kontrollere om det har oppstått skade, sier driftssjef Bernt Olav Johansen i Bjørklids ferjerederi.

Dermed er den mindre ferga "Vaggasvarre" satt inn i sambandet. Den gikk også over Lyngen i forrige uke, da "Goalsevarre" var på et planlagt vedlikeholdsopphold på verksted. "Vaggasvarre" har plass til færre kjøretøy enn "Goalsevarre" og dermed blir det redusert kapasitet i en periode framover.

- Vi vet ikke hvor lenge dette varer, men vi satser på at vi har "Goalsevarre" tilbake så fort som mulig. Den går til verksted umiddelbart, sier Johansen.

I skrivende stund, kl. 14.30, er ferga heller ikke i rute. Men det problemet satser Johansen på å bøte på i løpet av ettermiddagen.

- Akkurat nå er vi på etterskudd, sånn cirka "midt i mellom". Men vi jobber for å ta igjen det tapte og satser på at vi er i rute igjen i løpet av dagen, sier Johansen.