I landsfinalen 9.juni i Oslo vant Hedda Olsen (12) fra Storslett over de 23 andre jentene som også konkurrerte. Hjem fikk hun en svær pokal og en egen ny terrengsykkel. Konkurransen er for elever fra 4.-6.-klasse. Den går ut på både å kunne en del teori om sykler og å sykle gjennom hinderløyper inne i en hall.

Dette er første gang Olsen er med på «Sikker på sykkel» og nå er hun klar for å representere Norge i Ungarn i september. I Budapest skal hun delta sammen med en lagvenninne fra Mandal i Vest-Agder og med seg har de en egen trener i fra NAF.

Grugleder seg

– Jeg kjenner ikke lagvenninnen min fra før og vi har ikke mulighet til å trene noe sammen før finalen på grunn av at vi bor på hver sin side av landet, men jeg tror ikke det skal bli noe hinder for oss. Vi må bare forberede oss best mulig hver for oss.

I Budapest er en trener klar for å hjelpe jentene.

– Det blir spennende i finalen, jeg grugleder meg, sier Olsen.

Tøff konkurranse

– Det var tøff konkurranse i landsfinalen og det blir nok enda tøffere i finalen, men vi skal iallfall prøve å slå 18.plass, det er det beste Norge har kommet på.

Konkurransen startet med 40 000 deltakere og har nå skalert ned til 20 000.

På fritiden sykler Olsen hvor enn hun skal, til trening, skolen og til venner. Dagen før landsfinalen trente hun balanse og teknikk med Tord Einevoll, som kvalifiserte seg til landsfinalen.

Hver konkurranse har nye hinderløyper med forskjellige oppgaver. Deltakerne får ikke lov å gå i gjennom løypene før konkurransen. Like før start forklarer sensorene hvilke oppgaver deltakerne skal gjennomføre.

I forkant av konkurransen får Olsen tilsendt oppgaver fra NAF som hun skal utføre for å forberede seg til finalen. Hun skal trene mye balanse og teknikk, pugge sykkeldeler og skilt og lage en sykkelbane hjemme som hun skal trene på.