Formannskapet i Kvænangen har vedtatt å utrede bredbånd til ytterdistriktet i kommunen. Dette innebærer muligheter for bredbånd til Seglvik, Spildra, Valan og Reinfjord. Spildra har i dag bredbånd via radioløsning, som teoretisk sett kan utvides.

– Dette er en gladsak. Blir dette gjennomførtbart vil kommunen få tilnærmet 100 prosent bredbåndsdekning, sier ordfører Eirik Losnegaard Mevik (Ap).

Mevik sier bredbånd vil være viktig for at folk skal kunne bosette seg i ytre Kvænangen.

– Jeg anser bredbånd for å være infrastruktur på lik linje med vann, kloakk og strøm. Skal noen kunne bo på Spildra, i Reinfjord og på Seglvik så er vi avhengige av å få denne typen infrastruktur på plass. Alt styres over internett i dag, sier han.

I sakspapirene til formannskapet står det at kommunen har vært i kontakt med El-tele i Alta og 3Net i Nordreisa for å gjøre en eventuell kartleggingsjobb. Denne vil koste mellom 15.000-20.000 kroner. Beløpet til forarbeidet skal belastes kontoen for reserverte tilleggsbevilgninger. Dersom kommunen får ja på søknad om selve utbyggingen må kostnadene til dette settes av i budsjettet for 2019.