Leder for Lyngen/Karnes Idrettslag, Johnny Hansen, beskriver han som en riktig legende innen idretten.

– Erling Karlsen – eller Elle som han ble kalt – var en legende i ordets rette forstand, og det er som familien også skriver på Facebook, en del av grunnmuren som er borte, sier Hansen.

– Elle kom inn i idrettslivet gjennom Lyngen Arbeideridrettslag helt tilbake til 1947, og han deltok på sitt første årsmøte i Lyngen IL i 1949. I årene etter hadde han stort sett alle verv man kan ha i en klubb.

Siden da var Erling Karlsen jr. på absolutt alle årsmøter fram til i 2016, 67 årsmøter uten fravær. I år var han syk, og kunne ikke delta.

Men jeg besøkte ham like før og etter årsmøtet, og han var fortsatt svært engasjert og med klare meninger.

Raus og inkluderende

Hansen beskriver Karlsen som en meget raus og innovativ idrettsleder.

– Han så alltid framover, og tilpasset seg ny tid, nye oppgaver, ny teknologi og nye mennesker. For eksempel sto han klubben last og brast i arbeidet med, under og etter fusjonen mellom klubbene Lyngen og Karnes på begynnelsen av 1990 tallet. Han spilte selv for Lyngen IL og det var på Polleidet han hadde sitt hjerte, men han var enig i fusjonen. Og han var raus. Alle som kom til klubben ble straks kjent med han Elle. Og hva han betød kan man se på Facebook, der flere hundre har lagt igjen sin hilsen.

Familien og fotballen

Erling Karlsen kom selv fra en stor familie på Ørnes i Lyngen, og flere av hans søsken drev idrett. Han spilte også selv fotball for Lyngen IL.

– Fotball og familie gikk hånd i hånd, og den eneste plassen han nok trivdes bedre enn på Polleidet, var hjemme, sier Hansen.

– Han opplevde jo blant annet at alle tre sønnene spilte samtidig for Lyngen IL på slutten av 1980-tallet. Og det var en opplevelse han selv også hadde hatt fra sin tid som spiller, da han spilte sammen med sine brødre. Likevel var det ikke det som drev han, tror jeg. Elle var oppriktig engasjert i klubben, og han hadde en egen glede av å jobbe med og i den, både i Lyngen og senere Lyngen/Karnes.

Nominert til Kniksenprisen

Hvor mye han har betydd, vitner alle hedersbevisene han fikk om.

– Han var, nær sagt selvfølgelig Æresmedlem i Lyngen IL. Så var han tildelt Norges Fotballforbunds Honorære Lederstipend, Troms Fotballkrets hederstegn for administrativ innsats og tjeneste, og samme heder fra Troms Idrettskrets. Han var også nominert til Nikkenprisen, den høyeste hederen en fotballeder kan motta, i 2012. Så Elle var en ildsjel man ikke finner maken til mange andre steder. Han var en av de største i fotballen i Troms gjennom tidene, sier Johnny Hansen.

– Minnestunda etter begravelsen blir selvsagt på Polleidet, sier Johnny Hansen.

– En legende

Under pressekampen som ble spilt i Lenangen, tirsdag, stilte Framtid i Nords Presselag med sørgebånd, til minne om nettopp Erling Karlsen jr.. Ordfører Dan Håvard Johnsen kjente Karlsen godt fra sin tid som trener i klubben, og han beskriver også Karlsen som en legende.

– Han var en legende i Lyngen, men også i Nord-Troms og i Troms. Det at han var nominert til Nikken-prisen, viser hvor stor han var og hvor mye han betød.

Erling Karlsen jr. er far til Torbjørn O. Karlsen, til daglig ansatt i Framtid i Nord.