Nordreisa kommune har de siste par årene startet planleggingen av en ny kirkegård på Storslett, da den eksisterende kirkegården begynner å bli full.

Den nye kirkegården skal ligge på Rovdas, og innkjøringen skal etter planen være like ved kunstverket som står oppe på bakken. Det skal også samordnes med veien ned til Kvennes.

– Interessant prosjekt

Terje Olsen, som er leder for byggekomiteen i Nordreisa, orienterte kommunestyrerepresentantene om arbeidet som er gjort under torsdagens møte.

– Vi har vært inne i en prosess med forprosjekt, og har nå kommet så langt at man kan begynne å konkretisere tiltaket, sa Olsen fra talerstolen.

Dette betyr at man er klar til å sette fram et kostnadsoverslag og legge prosjektet ut på anbud. Ikke minst må finansieringen på plass.

– Vi har kommet så langt at kommunestyret kan la den gå inn i budsjettprosessen.

Olsen beskriver det hele som et interessant prosjekt.

– Kirkegården vi har i dag er ikke beregnet på andre trossamfunn, men det er et element som er med i den nye kirkegården. Det har også blitt vanlig med urnenedsettelse og anonyme gravsteder, slik at man har et minnested med en plate med navn. Slik at man kan samles til minne uten et konkret gravsted.

Samme kapasitet

Sektorleder for drift og utvikling Dag Funderud la til at dette er et prosjekt som startet opp i 2016, og det ble da engasjert et firma for å gjennomføre skisseprosjektet. Året etter ble forprosjektet gjennomført, og i løpet av våren er det gjennomført et enterprisegrunnlag og detaljprosjektering.

– Grunnlaget er lagt, og vi er klare for å legge det ut på anbud.

Funderud påpekte også at dette vil være en skogskirkegård, som det heter, og at det er ønskelig å beholde noe av vegetasjonen i området.

Kirkegården skal ha omtrent samme kapasitet som dagens kirkegård, og utbyggingen av første fase vil koste rundt 20 millioner.