Leder i Miljø-plan og utviklingsutvalget, Hilde Nyvoll, sier utvalget ikke så behovet for den midlertidige brakkeriggen da de behandlet saken 8. juni.

– Da saken ble behandlet for 2,5 år siden anså vi behovet for overnatting til anleggsarbeidere å være der. Tunnelarbeidet var i gang og Statnett skulle begynne arbeidet med kraftlinja i området. Da var det en ekstraordinær situasjon med mye anleggsarbeid.

Tunnelarbeidet i kommunen er fullført og Statnett skal etterhvert flytte nordover. Arbeid med vann- og avløpssystemet i Sørkjosen er lagt ut på anbud, og Nyvoll sier det kan bli behov for overnatting i forbindelse med dette arbeidet.

– Men det vet vi ikke. Vi kunne ikke basere et vedtak på det. Det ville blitt feil å gitt tillatelse på bakgrunn av det, sier Nyvoll.

Hun forklarer at utvalget ikke har tatt stilling til uttalelsen fra Reisafjord Hotell, og naboklagen fra Joda Eiendom AS ble avvist.

– Da jeg mottok naboklagen sendte jeg den ut til hele utvalget. Jeg opererer med åpenhet. Administrasjonen delte ut klagen under møtet, men klagen ble avvist siden den var kommet for sent.

Henriksen Gjestestue har bedt om at saken blir snarlig behandlet.

– Alle kan klage på vedtak vi gjør, og det er ikke noe uvanlig i seg selv, men at de forventer at saken skal hastebehandles har jeg litt vanskelig for å se.

Nyvoll forteller at kommunen måtte purre på Henriksen Gjestestue i mars da tillatelsen for brakkeriggen var gått ut.

– Vi måtte ta kontakt og spørre om de skulle rive bygget, ellers måtte de levere en ny søknad. Noe måtte skje.

MPU skal holde et ekstraordinært møte 28. juni der de skal behandle klagen fra Henriksen Gjestestue.

Om spørsmål angående habilitet sier Nyvoll at hun var prosjektleder i Arctic Suppliers, et prosjekt som ble avsluttet i 2017.

– Det har ingenting med saken å gjøre. Men vi skal ta det opp i utvalget siden spørsmålet er reist, og det er flertallet i utvalget som bestemmer. Sånn fungerer demokratiet.