Martin Svarva og Otto Ulseth fra Avantas og Kine Jakobsen fra SINTEF Nord informerte tillitsvalgte, verneombud samt politisk og administrativ ledelse. Bakgrunnen er at det er inngått to-årig avtale, som gir ansatte muligheten til å ta i bruk aktivitetskonseptet utviklet av Avantas Aktiv.

– Kommunen ønsker å ta vare på sine medarbeidere. Målet er at alle skal bli litt mer fysisk aktive enn i dag, og komme i litt bedre form. Dette vil være bra for den enkelte, for kollegene og det vil være bra for organisasjon som helhet, opplyser Avantas Aktiv.

80-90 prosent

Prosjektleder John-Terje Sørensen i Lyngen kommune håper å få med 80-90 prosent av ansatte. Han understreker at deltakelsen er frivillig.

Ansatte deles inn på lag sammen med sine kolleger. På store arbeidsplasser blir det flere lag.

Kick off blir 3. september. Avantas Aktiv vil i slutten av august informere ansatte om hvordan opplegget fungerer.

150 ulike aktiviteter er lagt inn i en app. Hver trimtur gir poeng. En som ikke var så veldig aktiv tidligere kan samle like mange poeng til laget som den best trente.

Svært lav terskel

Den enkelte får poeng for aktiviteten han eller hun fører opp i dagboka basert på hvor lenge du har holdt på, hva slags aktivitet du har holdt på med, og hvilken trimklasse du tilhører.

– Terskelen for å delta er altså svært lav, og vi håper dette vil skape inspirasjon og motivasjon til å komme i gang og passere dørstokkmila uansett nivå, forteller John-Terje Sørensen.

Systemet er selvinstruktivt og lett å bruke. Alle lag vil få en lagleder, som vil få litt ekstra opplæring.

Opplegget er kommet til i samarbeid med forskningsmiljøet ved Sintef Nord og Sparebank1 Nord-Norge. Banken dekker Lyngen kommunes utgifter.