Varehuset Skjervøy har de siste tre årene delt ut kulturprisen, som en fast del av Familieshowet under de årvisse Skjervøydagan.  I år gikk prisen til Eidevannet Vel, ei velforening som har sitt formål å renovere og tilrettelegge i og ved Eidevannet.

Vannet, som ligger midt oppe på Skjervøya, var i mange år et yndet rekreasjonsområde, men har de siste ti-femten årene forfalt. For tre år siden startet man et dugnadsarbeid, anført av blant andre Eyolf Steffensen og Dagfinn Thomassen. Siden har mye skjedd. Et utall dugnadstimer er lagt ned, og så langt har det resultert i en gangsti langs og til gapahuken ved inngangen til Kaffelunden.

De svært overraskede ildsjelene selv var i full sving like ved scenen da prisen ble delt ut. De hadde gjennomført enda et verdensrekordforsøk i 20-kronelegging og skulle til å vende hjem da de ble kallet til scenen.

Eyolf Steffensen takket for prisen, og lovet at enda skulle mye skje. Og de ba naturligvis om fortsatt god dugnadsvilje for det planlagte arbeidet.