Gaino sier kommunen har gjort endringer i forhold til kvalitet i tjenestene.

– Blant annet er det en kvalitetsansvarlig sykepleier som skal følge opp kvalitet i tjenesten. Det skal være månedlige møter med virksomhetsledere, og det det foretas gjennomgang av rutiner for å sikre at vi holder oss til normene.

Nordreisa kommune har svart Fylkesmannen i Troms med hvilke tiltak som er iverksatt for å overholde lovgivningen; Sektorleder følger opp alle rapporter og gjør månedlig gjennomgang på avvik i alle virksomheter, Det må lages en plan for framdrift i forhold til å oppfylle kravet til internkontroll og kvalitetssystem. Det må gjøres forløpende ROS analyser på områder som har avvik eller er utsatt for å få avvik. Det må jobbes med å kommer i forkant og iverksette sikringstiltak, er eksempler på tiltak kommunen har beskrevet.

risiko- og sårbarhetsanalysene skal deles mellom virksomheter i helse og omsorg.

– Vi må samarbeide på tvers av avdelingene. Det kan være at man kan lære av hverandre, sier Gaino.

Redusert senger

– De ansatte opplyste til Fylkesmannen deres meninger ikke ble vektlagt i forbindelse med nedbemanningen. Ble de ansatte hørt på før nedbemanningen?

– Vi hadde et eget møte med de ansatte få måneder etter nedbemanningen. Som en konsekvens har vi tatt ned antall senger, det er en måte å møte de ansatte på, sier Gaino.

Hun legger til at generelt er det et ønske å få ned antall senger i kommunen, siden Nordreisa kommune har mange sykehjemssenger i forhold til folketall.

– Vi skal satse mer på hjemmetjenesten i kommunen. Vi skal etablere flere omsorgsboliger.

Handler ikke om økonomi

Rådmannen sier dette ikke handler om økonomi, men om å få tak i nok personell. Gaino sier kommunen også har et stort potensiale for å få inn frivillige.

– Til og med Astrid Nøkleby Heiberg sier vi ikke kommer til å klare oss uten de frivillige. Vi kommer til å måtte jobbe for å få inn frivillige som for eksempel lesevenner og besøksvenner. Dette er for å fylle dagene med innhold, sier Gaino.

– Pleien er ikke for lav, den er egentlig normal. Men det går på hvordan man organiserer arbeidet.