Hvordan var det å opptre i dag?

Det var helt fantastisk. Publikum var med og sang og danset. Alle var så energiske og var alltid med. Kjempestemning, kunne ikke bedt om noe bedre.

Hvordan fikk du først høre om Riddu Riddu?

Det var når jeg fikk vite at jeg var booket her, og jeg er veldig glad jeg ble booket hit.  Jeg håper flere åpner øynene for denne festivalen, fordi den skiller seg skikkelig ut. Den skiller seg fra alt i Norge, den er veldig spesiell på en god måte.

Hva har du opplevd og hva synes du om festivalen så langt?

Jeg synes det er ganske kul, jeg har sett mye spesielt og mye interessant. Jeg har møtt urfolk fra Taiwan og Russland. Det er mye interessant her, mye å se på.

Hva synes du om at Riddu er mer en bare en musikkfestival, men også en festival som feirer folks identitet?

Det er noe jeg støtter hundre prosent. Det er noe jeg står for meg selv, det at man skal kunne være stolte av identiteten sin. Man skal ikke skjule identiteten sin og man skal være stolt av sin egen kultur. Så er jeg så glad for at den tar vare på de fremtidige generasjonene. Det ar foreldre tar med barna sine hit og viser at folk er forskjellige og viser frem at man skal være stolt av den man er.Selv er jeg stolt av meg selv og min egen identitet, både den norske delen av meg men også den iranske delen.

Foto: Johannes Vang

Hva synes du om området?

Jeg har ikke vært så langt nord før, jeg har vært i Tromsø før. Naturen her er veldig fin. Vi sov på sjøbuene i natt og det var sykt fint. Vannet var helt klart og man kunne se sjøstjernene nede i vannet. Så jeg synes det er kjempefint her.

Hva skal du videre i sommer?

Vi har 15 konserter i sommer og nå er vi halvveis. Så skal vi videre til Moldejazz i Molde og Høllafæst i Lofoten. Det er veldig mye på gang. Etter sommeren skal jeg ha høstturné hvor jeg igjen skal reise rundt i landet.

Har du noe ny musikk på gang?

Det er en del musikk på gang. Jeg slipper en del til høsten. Det kommer noen nye singler, drypp på drypp. Kanskje noe mer, hvem vet? Det gleder jeg veldig til

Aritst Amanda Delara er stolt over sin egen identitet. Foto: Johannes Vang