Frode Rudberg fra ettersøksringen i Nordreisa ble innkalt straks etter elgkalven ble oppdaget. På grunn av tett skog ble elgen vanskelig å finne. I tillegg er det sauer på beite som gjør at jakthundene må være i bånd, og derfor ikke kan løpe fritt for og lete. Ettersøksringen trenger hjelp fra naboer på Ravelseidet og folk i området rundt for å finne ut hvor elgen befinner seg.

- Siste søking ble gjort fredagskveld. Vi avventer med ny søking på grunn av de vanskelige leteforholdene og usikkerhet rundt hvor vi skal lete, sier Frode Rudberg.

I følge Veterinærinstituttet er fibropapillomatose en vanlig sykdom på elg, spesielt kalver. Sykdommen skyldes et vortevirus. Vorteviruset er vanligvis godartet, men kan føre til avmagring og kreft i alvorlige tilfeller. Den forekommer kun på elg og smitter ikke på mennesker eller andre dyr.

Ettersøksringen har kontaktet mattilsynet og venter svar fra veterinærinstituttet for å få vite mer om sykdommen. Mattilsynet vurderer elgen som medium risiko for smitte og har bestemt at elgkalven skal avlives så straks den blir funnet.