Den TV-sendte turen starter i Rostadalen, og da skal Lars Monsen gå fram til en teltleir i Isdalen skriver Folkebladet.

På torsdag fortsetter turen til Gapphytta i Signaldalen, og på fredag bærer det videre til Goldahytta før Monsen på lørdag skal innom Treriksrøysa før vandringa med sakte-TV denne gang ender opp i Skibotn.

Fra hele turen

– Vi sender hver dag fra klokken 11:00 til klokken fem, og det blir direktesending hele tida fra turen, forteller Thomas Hellum, som er prosjektleder for Monsens vandretur denne gangen.

Han forteller at hver dag når dagsturen er unnagjort blir det slått opp leir, det blir besøk på andre hytter, det blir matlaging og også smøring mot myggen dersom den skulle bli plagsom.

– Og på kveldstid blir det direktesending fra NRKs «Sommeråpent», så denne turen blir skikkelig godt vist fram på TV, sier Hellum.

Sending fra to steder

Prosjektledere sier til Folkebladet at direktesendingene kommer til å foregå fra to steder samtidig.

– Vi sender fra leirplassen ute der Monsen er, og vi kommer også til å ha noen innslag fra nærområdet som er litt mer tilgjengelig for TV-teamet.

Sendingene skal foregå både fra Øverbygd og Skibotn, mens på onsdag og torsdag er planen at sendingene skal være fra Øverbygd. Hellum forteller at denne turen til Monsen skjer i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT), og NRK kommer til å bruke flere av deres hytter under sendingene.

– Er det noen som ønsker å følge Monsen på hele eller deler av denne turen, så er de hjertelig velkomne, sier Hellum.

10-12 kilometer hver dag

Håvard Jenssen, som er en annen av prosjektlederne i «Monsen minutt for minutt», sier til Folkebladet at denne produksjonen er svært utfordrende selv for erfarne TV-folk.

– Vi kommer til å gå i skogen 10-12 kilometer hver dag, og skal i tillegg produsere live fra turen.

Jenssen sier at for bare fem år siden hadde dette vært en produksjon med store usikkerheter knyttet til seg, men nå har man allerede gjort erfaringer som gjør at man føler seg rimelig sikker på at dette skal gå bra.