I år stiller Skjervøy IK, Nordreisa IL, Indre Kåfjord IL, Lyngen/Karnes, Manndalen Ungdoms og Idrettslag, Rotsundelv Idrettslag og BØS på turneringa. Totalt stiller Nord-Troms med 45 lag.

Det er Nordreisa IL med 14 lag, Skjervøy IK med 11 lag og BØS med ni lag som stiller med flest lag. Ellers stiller Indre Kåfjord IL, Manndalen Ungdoms og Idrettslag og Rotsundelv Idrettslag med tre lag hver, mens Lyngen/Karnes stiller med to lag.

Tror 11’er laget til Nordreisa G15 kan komme langt

G15 laget til Nordreisa IL har påmeldt et 11’er lag og et 7’er lag. Tommy Olsen, trener for NIL G15, tror 11’er laget deres kan komme langt på turneringen.

På Altaturneringa har begge G15 lagene tre kamper hver i sin pulje. Deretter går man videre til enten A-sluttspill eller B-sluttspill.

—Jeg er ganske sikker på at 11’er laget vårt kommer til å komme seg videre til A-sluttspillet, det er i alle fall det vi skal prøve på. 7’er laget er jeg derimot litt mer usikker på. Jeg vet ikke helt hvordan de kommer til å gjøre det, men jeg håper at de også går videre, sier Olsen.

I følge Olsen gjelder det å ha litt flaks også så kan man komme seg langt.

—Vi har trent jevnt over sommeren, men det har vært sammen med mange andre lag og spillere. Mange av våre spillere har vært på ferie, så det har ikke vært kjempe bra trening, men det er jo forståelig, sier Olsen.

Samarbeid med Skjervøy G15

Nordreisa har også noen spillere i fra Skjervøy IK. Tre av Skjervøyspillerne er med på 11’er laget til Nordreisa. Skjervøy har selv påmeldt et 7’er lag på turneringen, men de velger å samarbeide med Nordreisa.

Lars Tyldum fra Skjervøy og Jørn-Hugo Lunde fra Nordreisa er trener for NIL sitt 11’er lag.

Lars Tyldum sier at Nordreisa IL G15 og Skjervøy IK G15 samarbeider ellers i sesongen, derfor vil de samarbeide på Altaturneringa også.

Direktesender kamper

Gjennom vår samarbeidspartner Altaposten blir kamper fra Altaturneringen direktesendt på våre nettsider.

Fredag viser vi ni kamper med lag fra Nord-Troms, og lørdag kan du få med deg sju kamper hvor Nord-Tromsinger går i duell.

Altaposten direktesender fra fire baner gjennom hele helga, i aldersgruppen 13 år og opp.