Bedriftseier og daglig leder Tine-Mariell Tørfoss forteller at det har vært så stor nedgang i omsetninga at de nå har valgt å legge ned butikken.

–Jeg ser ikke at vi tjener noe på å holde butikken gående. Vi kan ikke drive en butikk som ikke går. Det er tungt og kjempetrist. Jeg synes det er helt forferdelig, men det er bare sånn det er, sier Tørfoss.

Midlertidig stengt: For øyeblikket er butikken midlertidig stengt fram til eierne vet mer om hva de skal gjøre. Foto: Marthine Frantzen Dalvik

Daglig leder sammen med medeier og styrets leder Hilde Norum bestemte seg for å legge ned butikken før ferien startet, men tok siste bestemmelse denne uken.

–Jeg vet ikke om vi blir å åpne noe mer igjen før vi legger ned. Det kommer veldig an på hva som skjer framover. Jeg vet mer i løpet av neste uke, sier Tørfoss.

Bedriftseierne: Tine-Mariell Tørfoss og Hilde Norum tok over butikken for tre år siden. Foto: Isabell Viktoria Haug

Nettbutikker er den største konkurrenten

Tørfoss mener den største utfordringen er at folk blir fristet til å heller handle på nettbutikker og å reise bort for å handle.

–Jeg håper folk begynner å handle mer lokalt. Vi trenger alle butikkene her, de er gull verdt. Hvis folk vil ha butikker i Nordreisa er de nødt til å begynne å handle på de. Det er vanskelig å holde en butikk gående på en plass som dette.

I oktober er det tre år siden de tok over butikken fra den gamle eieren.

–Det er som en drøm som har blitt kluss med. Det tar tid å komme seg rundt noe som dette, sier Tørfoss.

Hun forteller også at hun har lyst å starte en ny bedrift en dag, men at hun må ta en ting om gangen.

Stiftet:24.08.2015
Aksjonærer:Andel Aksjer:Hilde Norum50.00%Tina-Mariell Tørfoss50.00%
Driftsresultat:2015:101K2016:-299K2017:209K

Takknemlig

–Jeg håper de andre bedriftene på Storslett klarer seg. Det har vært fint å drive butikk på Storslett og vi er veldig takknemlige for de kundene som har handlet hos oss, sier daglig leder Tørfoss.

Maren Severinsen (26) i fra Nordreisa synes det er veldig trist å miste en lokal butikk.

–Det er kjipt, men det er vel sånn det blir når netthandel er så stort. Skobutikker på plasser som dette kan jo ikke ta inn all verdens utvalg. Det blir ofte det vanlige rosa og blå til barn og det som selger mest til voksne. Det er jo ikke alle som finner noe de liker da og velger heller å handle andre steder, sier Severinsen.

Mariann Myrseth (43) i fra Olderdalen synes også det er leit å miste skobutikken. Hun er ofte og handler i Nordreisa. Da stikker hun innom både matbutikker, parfymeriet, klesbutikker, skobutikker og alt annet som ikke finnes på småstedene rundt.

Leit: Mariann Myrseth i fra Olderdalen synes det er synd at skobutikken må legges ned. Foto: Marthine Frantzen Dalvik

–Det er veldig synd at den legges ned. De hadde godt utvalg både for voksne og barn. Jeg kan tenke meg at det er vanskelig å ha skobutikk som overlever her. Det er flere skobutikker og da blir det konkurranse.