I flere år har Kristin Vollstad (27) planlagt å gå proffkamper i kickboksing. Tilfeldigheter har gjort det slik at det ikke har latt seg gjøre.

Men 8. september i år blir drømmen realitet.

– Nivået er omtrent det samme, forskjellen er at man går uten hjelm, med tynnere hansker og møter én motstander i ti runder i stedenfor tre, forteller Nordreisakvinnen.

I god form

Hun er regjerende europa –og verdensmester i sin vektklasse i amatør. Nå gleder hun seg stort til tittelkampen i Elverum – som kan gjøre henne verdensmester i proff kickboksing.

– Formen min er stigende, og jeg har jobbet ganske bra. Jeg har hatt veldig god grunntrening hele sommer med mye langkjøring og styrke. Jeg har også trent masse koordinasjon og balanse, og det føles veldig bra.

Tre ganger om dagen

Treningsmengden er antakelig ingenting å si på. Akkurat nå er Vollstad på samling med hele landslaget i Oslo. Her har de tre treninger om dagen.

– Samlingen er lagt opp for min og Robert (Paulsbyen red.) sin del, da vi er de eneste som skal gå tittelkamper. Robert er proff verdensmester fra før – og skal forsvare sin tittel på hjemmebane, forteller hun – som tror det blir et bra arrangement med over 1000 publikummere.

– Proffkampene er en helt annen greie enn jeg er vant til, med mye show rundt. Det blir nok underholdende.

Tre mulige motstandere

Hvem motstanderen blir har hun ikke fått klarhet i enda, men det står blant tre kvinner, henholdsvis fra Italia og Wales.

– To av dem har jeg møtt tidligere og tapt for med ett poeng. Hun siste har jeg aldri møtt, men jeg vet at hun er to hoder høyere enn meg. Jeg går alltid for å vinne, det er min målsetning hele veien, men jeg vet at det blir fryktelig tøft, sier Vollstad.

Etter dette har du kanskje to verdensmester-titler?

– Ja, jeg håper det, smiler hun.

Kan bli blodig

27-åringen forteller at hun også har måttet forberede seg mentalt.

– Jeg har jo vært veldig innstilt på dette lenge og har prøvd å forberede meg på det. Treningene har vært lagt opp til at jeg skal være obs på å ikke skalle, noe man ikke legger merke til med hjelm.

Hun poengterer at det ikke er farlig å møte i kamp uten hjelm.

– Uten hjelm er det lett å få kutt og kampene kan bli stoppet hvis det blir mye blod. Men farlig er det ikke. Det kan se stygt ut – som verken er bra for oss eller publikum. Så det skal vi prøve å unngå, avslutter hun.

fikk slappet av: Vollstad var to uker hjemme i Nordreisa i sommer. Her tilbrakte hun en del tid utendørs.Foto: Privat.
klar: 27-åringen kan ta nok en verdensmester-tittel. Her med synlig bevis på seieren i november i fjor.