Det var i slutten av februar i år at sauebonde Kurt Solheim på Dorras i Kvænangen våknet opp til sitt verst tenkelige mareritt. På jordene rett ved huset lå døde sauer spredt utover.

Den gang ble 26 sau og lam tatt av gaupa. Nå er den kanskje på ferde igjen. Til avisen Nordlys forteller bonden at han nå har gjort et nytt funn av et dødt lam, etter tips fra en turgåer.

– Vi var i borte hele familien da jeg fikk melding med bilder og koordinater av det døde lammet. En turgåer hadde funnet et dødt dyr rett ved stien, på Riddevarri-fjellet, hvor sauene beiter på fjellbeite. Da var det bare å kjøre hjem for å se etter hvor stort omfang det var snakk om. Klokka ni fredagskveld dro vi opp i fjellet for og dokumentere dødsårsak etter telefonkontakt med SNO  – Statens naturoppsyn, forteller han til avisen.

NYTT FUNN: Dette lammet som tilhører Kurt Solheim fant en turgåer i Kvænangen. Søndag formiddag har han foreløpig ikke gjort flere slike funn. Foto: Privat

Bonden mener lammet må være tatt av gaupa.

– Den eter bare deler av dyet, og da gjerne en av bogene, så får andre åtseletere overta restene. Den foretrekker helst ferskt kjøtt. Nå frykter jeg at tapet blir mer enn bare dette lammet, sier han til Nordlys.

Solheim er med resten av familien på leting etter de andre sauene. Av en flokk på 30 dyr, har de hittil bare funnet syv.