Folkebladet: Lyngsværingen Joakim Nilsen ga seg i FIL-trøya etter fem og en halv sesong. Nå har han flyttet til Oslo, og i helga som var debuterte han for ny klubb.

Valget falt på Ullern som i øyeblikket ligger på 7. plass i 3.divisjon, avdeling 1.

I debuten borte mot Follo på lørdag, tapte Ullern 2-0 med Nilsen som venstreback.

– Det er mye nytt, nye relasjoner og gresskamp, og det var ikke helt Joakim på sitt beste. Samtidig kjenner jeg progresjon og det er det viktigste. Den fysiske forfatningen blir bedre og bedre for hver dag som går, sier Nilsen om debuten i ny klubb.

Kunne valgt annerledes

Nilsen har vært mye plaget av skader de siste to sesongene. Valget av nettopp Ullern kom derfor ikke tilfeldig.

– Det er litt derfor valget ble Ullern, de er kjent for å være ekstremt dyktig på belastning og sånne ting. Og jeg trenger kamper og trening hver dag, så det er veldig fint nå, forteller han.

Han kunne valgt andre klubber.

– For å si det sånn, jeg kunne ha gått til andre klubber i 2. divisjon og 3. divisjon med mer ressurser og penger, men jeg tenker at jeg må være litt smart nå. Jeg har hanglet ganske lenge, så det er på tide å bruke et halvår på å få kroppen på plass, sier Nilsen, som har signert for Ullern ut dette året.

Har enda ambisjoner

Nilsen imponerte i den grønne drakta i 2016-sesongen, en sesong hvor FIL endte på en imponerende 2. plass i 2.divisjon. Den gangen var det interesse fra flere hold rundt Nilsen, og han hadde blant annet tilbud fra en klubb i Sverige, men valgte å bli i FIL.

Nilsen har fortsatt ambisjoner om spill på et høyere nivå enn der han er nå.

– Ja, det er klart, det har jeg. Jeg har fotball i meg enda og fotballen gir meg mye glede. Jeg vil ta steget, men det viktigste for min del nå er å få kroppen på plass. Det er ingen som vil hente en som har vært så mye skadet som jeg har vært, sier han.

Men først skal han slå seg til ro i Ullern. Planen i Oslo ellers var å studere PPU (praktiskpedagogisk utdanning), men det ble vanskelig å komme inn og ventelista er lang.

Dermed går det mot et år med jobbing for Nilsen, som har bosatt seg ved Fornebu.