Kokeboken med oppskrifter av fugl, fisk, småvilt og storvilt kom ut nå i midten av august.

–Det kjennes veldig kult ut å ha gitt ut en egen bok. Jeg er stolt over at vi har klart å gjøre, sier Kristine Thybo Hansen.

–Jeg føler meg veldig privilegert. For et par år siden hadde jeg aldri sett for meg at vi skulle lage en bok. Jeg er veldig glad for at Erling kontaktet oss, fortsetter søster Johanne Thybo Hansen.

Knirkefritt

Tvillingene startet å lage boken for to år siden sammen med kokk Erling S. Sundal.

–Prosessen har gått helt knirkefritt, men jeg er overrasket over hvor lang tid det tar å lage en bok! Sier Kristine Thybo Hansen.

–Samarbeidet med Erling har vært helt fantastisk. Han er så jordnær og kul, sier Johanne.

–Erling deler mange av de samme interessene som oss, slik som jakt, i tillegg er han en fantastisk kokk, fortsetter søster Kristine.

God Respons

Boka kom akkurat ut, men vi har fått mange gratulasjoner. Jeg håper på at den blir solgt mange av, sier Kristine.

Vi har fått god respons på sosiale medier. Mange har gratulert og kommentert på Facebook, sier Johanne.

Favorittoppskriften til søstrene er hurtigmarinerte rypebryst.

–Vi har ikke rukket å lage alle rettene ennå, men rypebrystet smaker utrolig deilig. Den smaker nesten som sushi, sier søstrene.

Vil lage selvbiografi

Jeg ville absolutt gjort dette igjen, nå vet vi litt mer om prosessen. Det var Erling som sto for mesteparten av oppskriftene denne gangen, det virker veldig artig, sier Johanne.

–Det hadde vært veldig artig å laget en ny bok, men denne gangen en selvbiografi. En bok om jakt og livet vårt, sier Kristine Thybo Hansen.

–Det synes jeg vi må sette som mål, svarer Johanne til søsterens kommentar.

Unik

Kristine forteller at hun aldri har sett en liknende bok som den de har laget.

–Man får hele prosessen. Fra du jakter dyret til du serverer det. Det er en rent viltbok. Boka handler om å komme seg ut, se hva Norge har å by på og tilberedelse av mat, sier Kristine.

–Boka er for alle. Den er for de beste kokker til de som ikke har peiling på kjøkkenet. Det er ikke vanskelig å lage god mat. Selv en apekatt kunne laget disse matrettene. Erling kommer med kokkens tips i boken, hvor han sier hvilke ingredienser du kan erstatte med andre om du ikke har råvarene tilgjengelig. Alle rettene er tilpasset slik at du lett skal kunne lage dem.

Johanne og Kristine Thybo Hansen har laget en egen kokebok sammen med kokk Erling Sundal. Foto: Marthine Frantzen Dalvik