Onsdagskveld slo Jermund Vik, Birgit Nielsen og Øystein Fredriksen åker med hest. Dagen etterpå hjalp de flinke ungdommene Ola Birgitsønn Vik, Kristianne Trondal Løkvoll og Jeanette Trondal Løkvoll til med å herse.

–Vi tenker det er viktig at noen kan de gamle metodene for jordbruk. Også er det jo så gøy og trivelig, sier Birgit Nielsen.

Annet alternativ

Grunn til at de valgte å slå åkeren med hester var at maskiner er for store til små jordlapper og at de synes det er hyggelig å se hvordan folk gjorde det før i tiden.

–Små voller blir ikke slått lenger fordi maskiner er for store. Da er det bra å ha et annet alternativ, sier Nielsen.

Det var de to lyngshestene til Jermund Vik og Birgit Nielsen som sto for arbeidet. Dette var ikke første gangen hestene var med på å slå. De har slått en del år tidligere.

– Lyngshestene våre har blitt så flinke, de har øvd mye og kan snart alt. Det gamle utstyret fungerer også ganske greit nå som vi har brukt det en del.

Mye arbeid

Nielsen forteller at slåingen er mye hyggeligere med hest og mer effektivt når man skal slå små jorder, men hadde de skulle slått alt vinterfôret til hestene hadde det blitt utrolig mye arbeid.

–Vi er helt avhengig av høyballer, men det er fint å ha høy vi har slått og herset selv når vi skal reise bort med hestene.

Jordbruksdag

Nielsen forteller at de har planlagt å arrangere en jordbruksdag til neste år. Der kan folk komme å lære hvordan man bruker forskjellige jordbruksutstyr, se og prøve ut ting. Man kan for eksempel være med på å dyrke poteter.