Jørn Cato Angell i Skarvenfestivalen signaliserte overfor Framtid i Nord allerede i juli, rett etter at årets festival var over, at det kunne bli aktuelt å flytte festivalen til Nordreisa. Det har ikke blitt mindre aktuelt på de to månedene som har gått siden festivalen fant sted.

– Nei, det har nok blitt mer aktuelt. Vi har jo ikke lyst å flytte festivalen, men vi trenger mer plass. Vi doblet antall besøkende fra 2017 til 2018 og har ambisjoner om å vokse videre, sier Angell.

Teltcamp og utescene

Angell viser til festivalens søknad til Skjervøy IK om å utvide festivalområdet oppe på stadion.

– Vi ønsker å bruke deler av den nye kunstgressbanen til scene, slik at vi kan bruke hele den gamle kunstgressbanen til campingvogner og bobiler. I tillegg trenger vi arealet ved skiskytteranlegget til teltcamping. Vi fikk kapasitetsproblemer under årets festival og er nødt til å utvide for å kunne vokse videre. Men de signalene vi har fått tilsier ikke at vi får utvide, sier Angell.

Leder i Skjervøy Idrettsklubb, Roy Waage, bekrefter at søknaden fra Skarvenfestivalen skal behandles av klubben.

– Ja, vi tar sikte på å behandle den i et møte kommende mandag. Etter det skal vi gi en ordentlig tilbakemelding på søknaden og utover det vil jeg ikke forskuttere noe, sier Waage.

Roy Waage, leder i Skjervøy IK Foto: Torbjørn O. Karlsen

Delte meninger

– Angell sier at han har fått negative signaler fra klubbhold om utvidelsesplanene. Hva sier du til det?

– Det er ikke til å legge skjul på at det helt fra starten av har vært delte meninger i idrettsmiljøet om festivalen. Så det kan være det han har hørt. Det er mange synspunkter og interesser i saken og det må jeg som leder forholde meg til. Men jeg forholder meg til søknaden og den vil ligge til grunn for møtet mandag, sier Waage.

Nok areal i Nordreisa

Jørn Cato Angell er klar på at Nordreisa er et svært sannsynlig alternativ nå.

– Det er ikke negativt for festivalen å flytte til Nordreisa. Men vi vil jo gjerne være på Skjervøy. Det tror jeg næringslivet her også er interessert i. Men får vi ikke utvidet området vårt, så må vi flytte. Vi har allerede vært og sett på aktuelle områder i Nordreisa. Det er areal nok å velge i, sier Angell.

Selve festivalen i månedsskiftet juni/juli ble i hui og hast flyttet inn i idrettshallen på grunn av skikkelig sommer-uvær. Angell roser Skjervøy kommune for samarbeidet i forbindelse med kriseplanen - som ble iverksatt i 12. time.

- Det så litt mørkt ut en tid, så vi er veldig glade for at vi kom i mål - med god hjelp fra Skjervøy kommune, med kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen og ordfører Ørjan Albrigtsen. Det skal kommunen ha all ære for, sier Angell.

Han vil ikke gå i detalj på hva overskuddet for festivalen ble på, men:

- Vi greide oss helt greit, med et budsjett på mellom to og 2,5 millioner kroner. Vi har, om jeg skal si det selv, vært flinke på markedsføring av festivalen. Det har nok bidratt til at vi har vokst mye på kort tid - og fortere enn vi trodde. Vi har besøkende som kommer helt fra Oslo for å være med på festivalen, sier Angell.

DETTE ER PLANEN: Slik ser Skarvenfestivalen for seg å utnytte arealet på stadionområdet på Skjervøy – hvis de får lov av SIK.