1.500 studenter står i boligkø

Det nærmer seg august, studiestart og tusenvis av nye studenter til Tromsø. Samtidig sliter mange med å finne seg plass å bo – rundt 1.500 står på venteliste hos Norges Arktiske Studentsamskipnad.

Nye studentboliger: – Vi skal bygge ut hele feltet i løpet av de neste årene, sier administrerende direktør i Norges Arktiske Studentsamskipnad, Hans Petter Kvaal, om området Dramsvegen Panorama. Her viser han tomta hvor de snart skal starte utbyggingen av en 13 etasjers studentblokk. 

pluss

Behovet for studentboliger har i mange år vært stort i Tromsø. Tidligere år har underskuddet på studentenheter vært så betydelig i august at studenter har blitt tvunget til å avbryte studier og flytte hjem fordi de rett og slett ikke har funnet et sted å bo. Det vil ikke skje i år, ifølge kommunikasjonssjef for samskipnaden, Sarah Yttermo Reibo.