Spilte seg til semifinalen

Ramona Soleng Thomassen gjør det bra i juniorliga.

JUBLER: Semifinalistene under sist helgs turnering. F.v: Ramona Soleng Thomassen, Elise Johansen, Simon Thomassen og hans lillebror Benjamin Thomassen. Foto: Privat 

SATSER: Ramona Soleng Thomassen. Foto: Isabell Haug.  

Sport

Under sist helgs juniorliga 2 avdeling nord i biljard kom Nordreisajentene Ramona Soleng Thomassen og Elise Johansen helt til semifinalen før de ble utslått.

Dette som Reisa Biljardklubb-spillere.

Les mer: Spiller med de voksne

– Stolt

Ramona (13) fikk tredjeplassen.

– Jeg er egentlig litt stolt over det. Jeg spilte bra, men ble litt sliten mot slutten, forteller hun.

Soleng Thomassen har spilt biljard siden 2012. Etter at hun ble rekruttert til sporten av sin søster er hun nå blitt hekta.

– Det er et veldig godt biljardmiljø i Norge. Sporten er artig når jeg får til nye ting, og jeg merker at jeg blir bedre og bedre. Da får jeg lyst til å spille mer, sier hun.

Les mer: Slo verdensmesteren

Jenta har ambisjoner om å trene seg opp til å kunne delta i de store turneringene, som Norgesmesterkapet. 

– Jeg har vært med på en juniorturnering med spillere fra hele Norge. Da kom jeg på femteplass, forteller hun - som trener to ganger i uka.

Flere jenter

Trener for juniorene, Arild Molainen synes det er kjempeartig at spillerne hans når opp.  Han forteller at majoriteten blant juniorene er jenter - hele fire av fem.

Les mer: Biljard i helt nye lokaler

– Det er artig at jentene viser interesse. Nivået stiger fort med jevnlige treninger hver mandag. Dem er veldig dedikerte og gjør en kjempegod innsats. Mange av dem er aktive på andre ting også, og har lite tid til trening. Da er det ekstra stas å se den gode jobben de gjør.

Det arrangeres tre juniorligaer hvert år, og i avdeling nord er det med spillere fra Troms og Finnmark.