Nygaard følger taktikken med å gå billig så lenge som mulig.

Hvis opplegget lykkes, blir belønningen en sterk plassering når han passerer målstreken etter 90 km fra Sälen til Mora.

Burfjord-løperen har denne gangen ikke til hensikt å kjempe om poeng i sprintcupen, og med det definitivt kunne sikre seg den grønne trøya.

- Jeg har festet et bra grep om sprinttcupen, selv om den i teorien ikke er avgjort, sier Andreas Nygaard.

Betryggende ledelse

Nygaard står med 370 poeng i sprintcupen. Markus Ottoson følger på betryggende avstand med 130 poeng. Svensken vil med full pott i de sju siste spurtene komme på 410 poeng. Det et ikke veldig sannsynlig at Ottoson makter den oppgaven.

Nygaard fjerner siste rest av tvil hvis han vinner en av spurtene eller plukker med seg 45 poeng til.

Ottoson holder liv i håpet hvis han søndag tar minst 45 poeng samtidig som Nygaard blir uten poeng,

Tester ski

Andreas Nygaard bruker de siste dagene før starskuddet smeller til å teste ski, samle overskudd samt bygge seg opp fysisk og mentalt til hva som venter i de svenske skogene.

Det er i helga meldt litt snøvær, men Nygaard frykter ikke det skaper problemer for dyktige arrangører.

- Jeg vil spare mest mulig krefter så lenge det lar seg gjøre, og satser på at en frisk spurt fører til en sterk plassering.

Les også: Nygaard uten poeng

- Hvem er favoritter?

- Jeg blir overrasket hvis vinneren ikke heter enten Petter Eliassen. Tord Asle Gjerdalen, Johan Kjølstad, Anders Aukland, John Kristian Dahl eller Daniel Richardsson.

Åpnet dører

Nygaards skikarriere tok en helt ny retning da han for to år siden overrasket stort med sjette plass i Vasalopet. Mange dører åpnet seg.

Les også: Full pott til Andreas

Han fikk kontrakt med det som nå er Team Santander. I sin andre fulle sesong er Nygaard den desidert fremste spurteren i Ski Classics-sirkuset.

Alt tyder på at Andreas Nygaard står i grønn trøye når sesongen 2. april avsluttes med Årefjällsloppet. Ingen poeng i Vasaloppet forandrer ikke på det faktumet.