Gikk ikke helt som forventet

Nordreisajenta Cecilie Vangen (24) red seg til en 11. plass i hallmesterskapet i dressur.

Cecilie Vangen og Nøddebogårds Don Raul. Foto: Arkiv/privat.  

Sport

Cecilie Vangen og hesten Nøddebogårds Don Raul møtte hard konkurranse under hallmesterskapet i dressur, også kalt innendørs NM, som ble arrangert i Porsgrunn i helga. Ekvipasjen startet friskt ut med 64,369 prosent og en 8. plass i 1. avdeling i mesterskapet, kun 0,2 prosent fra plassering.  Under 2. avdeling på søndagen fikk ekvipasjen 63,649 prosent og endte på en 14. plass i klassen.

-Hesten fungerte flott på oppvarmingen, men hoppet til i et av hjørnene og vi fikk en del enerbytter som ikke skal være i programmet. Dette kostet oss dyrt, men vi fikk likevel 63,649 prosent, så noe må dommerne ha likt, sier Vangen som representerer Ryttersportsklubben NOR.

Les mer: Reiser 2000 kilometer med hest

Sammenlagt i hallmesterskapet endte ekvipasjen på en 11. plass av 28 startende.

- Det var litt under forventningene, men jeg er likevel fornøyd, sier Vangen, som sammen med sin hest var den eneste ekvipasjen som stilte til start fra Nord-Norge under mesterskapet.

Ekvipasjen stiller til start under landsstevnet i Kristiansand og skal da ut i Prix St. George og Intermediaire 1, som er to klassenivå høyere enn de startet denne helga.

Les også: Cecilie (23) er suveren på hesteryggen