Klar for VM med Samelandslaget

Andreas Mortensen er én av tre Nord-Troms-spillere som er uttatt på Sápmi.

REPRESENTERER SÁPMI: Andreas Mortensen, til daglig keeper for Skjervøy, er tatt ut på Samelandslaget foran Conifa World Cup i mai og juni.  Foto: Arne Teigen

Morten Pedersen 

UTTATT: Øyvind Garfjell, L/K.  Foto: Arne Teigen

Sport

Landslagstrener Morten Pedersen offentliggjorde onsdag kveld hvilke atten herrespillere som i månedsskiftet mai/juni blir med til Suhkum, hovedstaden i Abkhasias.

Og blant tidligere eliteseriespillere som Hans Åge Yndestad, Morten Moldskred og Lars Iver Strand finner vi tre navn fra Nord-Troms - nemlig Erik Bertelsen (Nordreisa), Andreas Mortensen (Skjervøy) og Øyvind Garfjell (Lyngen/Karnes).

- Ja, vi har måttet gå ned til 3.og 4. divisjon for å finne de fleste spillerne, sier Pedersen.

Han har fått nei fra de beste spillerne. Trond Olsen i Bodø/Glimt og i flere i Tromsø IL måtte takke nei midt i kampsesongen. Også Steffen Nystrøm og Tom Høgli var uaktuelle.

- Vi spurte Svenn Johansen på Skjervøy, men det ble nei også der.

Bortkastet tid

Morten Pedersen forstod etter hvert at det var bortkastet tid å kontakte klubber i de øverste divisjonene. Han konsentrerte seg ette hvert om 3. og 4.divisjon. Der var det langt større velvilje til å frigi spillere til Sapmi. Også svenske og finske spillere fra litt lavere nivå er inne i troppen.

- Jeg har full forståelse for at de beste klubbene ikke slipper spillere når lagene kjemper om viktige seriepoeng, sier Pedersen, som kommenterer troppen slik:

- Vi har noen rutinerte spillere, som nylig har lagt opp. Vi har også noen unge og fremadstormende gutter, sier Morten Pedersen.

Ukjent nivå

Sapmi ble trukket i gruppe med Panjab og Somaliland.

- Jet vet ikke noe om nivået på de lagene vi møter. Vi drar dagen før åpningskampen, slik at det blir dårlig tid til forberedelser. Sapmi var i 2008 i bronsefinalen i Gallivarre. Vi må sikte like høyt også denne gangen.

Morten Pedersen er trygg på at spillernes sikkerhet blir godt ivaretatt ai Abkhasias. Samtlige kamper spilles på Dinamo Stadium i Suhkum, som ligger ikke langt fra OL-byen Sotsji.

Her er hele troppen:

Alexander Ellingsen   (Alta)
Andreas Mortensen (Skjervøy)
Øyvind Garfjell (L/K)
Jon Steinar Eriksen  (Bossekop)
Michael Santana (TIL 2)
Tom Karlsen  (Skarp)
Erik Bertelsen (Nordreisa)
Jirijoonas Kanth (FC Kiffen, FIN)
Samuli Laitila (Laajasalon PS, FIN)
Lars Iver Strand
Morten Moldskred
Hans Åge Yndestad
Mikael Jannok (Gällivare Malmberget FF, SWE)
Jörgen N Jerijervi (Kirkenes)
Johan Bergkvist (Offerdal IF, SWE)
Stein Arne Mannsverk (Tverrelvdalen)
Jarkko Lahdenmäki (Rovaniemi PS, FIN)
Per Anders Pokka (SWE)
Per Jon Huuva (SWE)