Karoline er sikret tett oppfølging

Karoline Jensen (19) er sikret topp oppfølging som dommer.

AMBISJONER: Karoline Jensen har klare ambisjoner som fotballdommer.   Foto: Arne Teigen

Sport

Oksfjord-jenta er blant ni kvinner som har fått plass i dommerskolen NORCORE, som er en form for ”landslagssamling” for unge dommere.

- Jeg dømte i fjor i Norway Cup gjennom NORCORE-opplegget. Troms Fotballkrets nominerte meg for i år. Jeg var for et par uker siden på samling i Oslo, og skal tilbake på Norway Cup.

Hun henter nye impulser sammen med andre kampledere.

- NORCORE er veldig lærerikt, og hjelper meg til å bli en bedre dommer. Vi får tips om hvordan vi skal opptre og håndtering av konkrete situasjoner.

Egen coach

Karoline Jensen har Toppseriedommer Tone Lise Berghøi som coach. Hun kan diskutere episoder med Berghøi.

Kim Runar Dalberg er Karolines mentor.

- Jeg synes det alltid er greit å ha noen å diskutere med etter kamper.

Karoline startet for fem år siden som dommer. Hun gikk i fjor en Medkila-kamp på linja i Toppserien samt fikk prøve seg assistentdommer i 2. divisjon herrer og hoveddommer i 4. divisjon.

- Jeg er inneværende sesong fast assistentdommer i 2. divisjon og fast dommer i 4. divisjon.

- Hva blir neste steg?

- Artig om jeg får nye sjanser i Toppserien. Jeg liker meg godt både som dommer og assistentdommer, men det frister å være hoveddommer.

Fortsatt ung

Karoline Jensen hadde tidligere størst lyst til å satse som assistentdommer. Nå har hun minst like store ambisjoner som hoveddommer.

- Jeg må etter hvert gjøre ei prioritering, og spesialisere meg på enten det ene eller andre. Jeg er fortsatt ung og har god tid.

- Hva gjør dømmingen spennende?

- Jeg lærer å se fotballen på en annen måte. Jeg lærer mye som dommer, både når det gjelder lederegenskaper og jeg får testet meg både fysisk og mentalt.

Karoline Jensen er medlem av Furuflaten IL. Skader gjør at hun foreløpig ikke er aktuell for spill i 2. divisjon. Hun studerer idrett ved Universitetet i Tromsø.

PS: Kristian Kristiansen fra Bakkeby er blant atten menn som er inne i NORCORE-systemet.