Cecilie (24) seiret igjen

Cecilie Vangen (24) vant på dressurstevne i Porsgrunn forrige helg.
Sport

I vår flyttet Vangen til Tønsberg med hesten Don Raul for å starte flere dressurstevner, og få hardere konkurranse. Forrige helg vant ekvipasjen dressurklassen MA:1 med en solid prosent på 66,131, samt FEIs innledende program for unge med 67,014 prosent. Stevnet ble arrangert av Grenland ryttersportsklubb.

- Vi startet på litt lavere nivå forrige helg enn vi har gjort tidligere denne våren. Det er ikke så stor forskjell mellom disse klassene, men det ble en positiv opplevelse å vinne, sier hun til Framtid i Nord.

- Vi red et stabilt og godt program uten feil, og søndag ble enda bedre – hesten hadde mye overskudd. Dommerne kom bort til meg og sa det så bra ut, og at jeg må fortsette å stå på. Det var veldig gøy, legger hun til.

Neste helg skal ekvipasjen ut å starte dressurstevne igjen, da også på MA-nivå.

- Jeg starter stevner omtrent annenhver helg her sørpå. Det er veldig gøy å få starte de høye klassene såpass ofte. I Nord-Norge blir disse klassene bare arrangert to til tre ganger i året, sier Vangen.

Vil klatre oppover

Den aktive rytteren forteller at det ikke alltid er like enkelt på dressurbanen, men samtidig elsker hun å konkurrere.

- En sak er å få til ridninga hjemme på trening, men det er en helt annen sak å sette øvelsene sammen i et program på dressurstevne. Det er en utfordring, men det er også det som er gøy. Jeg synes det er så artig å være på stevner – det er dette jeg har lyst til!

Hun har ingen klare mål for denne sesongen, da hun mener det ikke er noen mesterskap som passer dem. Men hun håper likevel på å klatre ett hakk opp i klassene.

- Jeg har egentlig ikke noe mål for sesongen. Vi ønsker først og fremst å stabilisere oss på det nivået vi er på nå og skape de gode følelsene. Kanskje kan vi gå opp en klasse til høsten – til intermadiaire A, sier hun.

Drømmer om Grand Prix

En dag håper Vangen at hun kan ri Grand Prix, men hun er usikker på om hesten hennes, Don Raul, har kvalitetene som skal til for et så høyt nivå. NM senior går på dette nivået, noe Vangen sier de ikke enda er klare for.

- NM i dressur går i Grand Prix, og det nivået er vi ikke klare for. Jeg føler vi er gode på det nivået vi er på nå, men jeg er ikke sikker på om hesten min har det lille ekstra som må til for å komme opp i Grand Prix. Jeg vurderer å selge han og kjøpe en unghest, men jeg har eid han i åtte år, så det er vanskelig. Samtidig tenker jeg at det er den veien jeg bør gå for min egen del som rytter.

Les også: Suveren klubbmester

Vangen takker sponsorene sine i Nordreisa for all støtte.