1. og 2. avdeling av Ymber-dressurcup og Accountor- dressurcup gikk av stabelen under Reisadressuren sist helg. Leder i Ryttersportsklubben NOR, Caroline Hammari, er fornøyd med helgas dressurstevne i Nordreisa.

– Det gikk egentlig veldig bra. Vi fikk en liten utfordring med mye vind slik at dressurrailen fløy avgårde mange ganger, men ellers gikk det veldig bra.

Hammari skryter over nivået på ridninga i helga og sier det var flere startende ryttere fra Nord-Troms.

– De fleste startende holdt et høyt nivå. I forhold til prosentene lå mange fra 55 prosent og opp, så det er et bra nivå. Dommeren var veldig fornøyd, sier hun.

Elisabeth Kjellevold Nyvoll (15) i Ryttersporsklubben NOR startet lyngshesten Markaprinsen under stevnet. Ekvipasjen er på en foreløpig 2. plass i Ymber-dressurcup.

– Elisabeth fikk to førsteplasser og var første uplasserte i Lett B. Det er artig, for hun hadde lånt hesten og kun ridd den to ganger tidligere. Det var full klaff og full kjemi.

Mye dugnadsjobbing

Reisadressuren har krevd mye dugnadsjobbing av klubbmedlemmene og foreldre.

– Alle de aktive rytterne i klubben med foreldre har vært med og jobbet. Det blir mye dugnadsjobbing både før og etter stevnet, og det krever mye utgifter. Vi har brukt en del tid på å finne sponsorer for å arrangere stevnet, men folk er flinke til å stille opp.

Hammari synes også det er flott at så mange deltakere fra Tromsø og andre steder tok turen til Nordreisa.

– Rytterne fra Tromsø er spesielt flinke å komme hit på ridestevne. Det er veldig bra at de tar turen hit.

Mange planer

Neste stevne som arrangeres av Ryttersportsklubben NOR skal være i august.

– Tredje avdeling og finalen i Ymber-dressurcup og Accountor-dressurcup arrangeres i august, også skal vi i tillegg arrangere to sprangstevner i august og september. Så det blir litt jobb framover, men litt aktivitet må det jo være, sier Hammari.

Av ryttere fra Nord-Troms fikk Anneli Hermansen og Fakhoor IBN Farid fra Ryttersportsklubben NOR 2. plass i Lett B i 1. avdeling av Ymber-dressurcup under lørdagens konkurranse. Britt-Johanne Rundhaug og Safir Fokke fra Nordreisa rideklubb vant LB 2. avdeling av Accountor-dressurcup på søndag, opplyser Hammari.

Resultater i dressurcupene:

Ymber-dressurcup:1. Ågot Helen Johansen/Mac(II) (ALTA) - 132 p2. Elisabeth Kjellevold Nyvoll/Markaprinsen (RSKN) - 127,2 p3. Sofie Dyrnes Vangen/Le Peti' Couture (RSKN) - 126,8 p3. Inger Johanne Olsen/Mac(II) (ALTA) - 126,8 pAccountor- dressurcup:1. Thea Beate Pedersen/Willows Dior (TRSO) - 131,637 p2. Tone Wiik/Flying Caprinio (TRSO) - 124,092 p3. Hilde Konstanse Brekmo/Lacalando (HAMME) - 115,556 p

Du kan se fullstendig resultatlistene fra stevnet på horsepro.