Etter to feilfrie grunnomganger og en feilfri omhopping på søndag, ble det klart at det var Rundhaug og Caniro som stakk av med seieren i klassen MA 140 cm.  I omhoppingen red ekvipasjen mot landslagsrytteren Victoria Gulliksen, som er datteren til den kjente OL-rytteren Geir Gulliksen.

- Jeg red først og hun som nummer to. Hun fikk et riv, og dermed var seieren vår. Det føles ganske uvirkelig og det har nesten ikke gått helt opp for meg ennå! Ekstra morsomt var det at vi var de eneste som hadde hadde feilfrie grunnomganger, sier Rundhaug, som er fra Reisadalen i Nordreisa.

- Lønn for strevet

Rundhaug har drevet med aktiv konkurranseridning siden hun var 17 år, men på dette nivået blir hun regnet som en amatør. Hesten Caniro har hun hatt i tre og et halvt år og tidligere har det ikke gått så bra som nå.

- De fleste andre som deltar i disse klassene har fem - seks hester og trener hele tiden. Jeg har bare en hest og har brukt lang tid på å få han så god som han er nå. Dette er vår første seier sammen, så nå føler jeg virkelig at jeg får lønn for strevet, sier Rundhaug.

Ved siden av ridningen studerer Rundhaug maskiningeniør i Kongsberg.

- Større utfordringer

Hva som blir neste utfordring for ekvipasjen er ikke helt klart ennå.

- Det er jeg litt usikker på akkurat på. Jeg har meldt meg på landsmesterskap i 130 cm-klassen, men kanskje endrer jeg planene nå og finner litt større utfordringer. Vi må se det litt an, forteller Rundhaug.