Guro Rundhaug fra Nordreisa og hesten hennes Caniro havnet på 5. plass i Landsmesterskapet i sprang i 130 (MB). Landsmesterskapet ble arrangert av Drammen og Omegn Rideklubb.

Rundhaug er fornøyd, men også litt skuffet etter helgas mesterskap.

– Jeg er fornøyd nå, men akkurat der og da var jeg litt skuffet over at det ble 5. plass og ikke en høyere plassering, sier hun til Framtid i Nord.

Klassen gikk over to avdelinger og til slutt finale omhopping.

– Etter første og andre avdeling var vi bare fire ekvipasjer som var feilfri. Men i finalen fikk jeg et riv, og da datt jeg ganske langt ned på lista. Da måtte vi i en ny omhopping om plasseringene fra tredje til sjette plass, legger hun til.

Hadde planen klar

Rundhaug hadde lagt en plan for hvordan hun skulle ri omhoppinga, men så ombestemte hun seg imens hun red.

– Jeg er kjempefornøyd med hesten. Han vil så gjerne hoppe banen feilfri – rivet jeg fikk i finalen var rett og slett min skyld. Før omhoppinga hadde jeg bestemt meg for hvordan jeg skulle ri på linja mot hinderet, men så ombestemte jeg meg imens jeg ridde. Da ble det feil og det gjør det litt ekstra kjipt.

– Med tanke på hvor mange startende det var i klassen, så er jeg veldig fornøyd med plasseringa.

Ser mot neste stevne

Neste helg skal Rundhaug delta på Drammen Derby.

– Da skal vi ut i 140-klasser. Det blir ikke arrangert så mange 140-klasser, så man må plukke ut dem man kan. Vi har en god flyt for tida, så jeg tror det skal gå fint, sier hun.

Resultatlista for Landsmesterskapet i 130 finner du på her.

Guro Rundhaug var litt skuffet etter omhoppinga, men alt i alt er hun fornøyd etter helga. Foto: Liselotte Stølan