OSLO HORSE SHOW:

Nå blir drømmen oppfylt for Cecilie

Cecilie Dyrnes Vangen (24) har drømt om å ri under Kingsland Oslo Horse Show i Telenor Arena siden hun var liten. Fredag kveld skal hun ri kür for første gang – og det på selveste Oslo Horse Show.

Cecilie Vangen Cecilie Dyrnes Vangen (24) er spent før hun skal ut på dressurbanen i kveld sammen med hesten Nøddebogårds Don Raul.  Foto: Arkivfoto

Sport

Cecilie Dyrnes Vangen (24) fra Nordreisa er spent på kveldens store opplevelse. I går red hun sin første klasse under Oslo Horse Show, og i kveld skal hun ri Intermediare Kür i Telenor Arena.

Torsdag red hun Intermediare VB med varmblodshesten hennes Nøddebogårds Don Raul. Ekvipasjen  havnet på 9. plass av 10 startende med totalt 62,965 prosent.

– Målet var å ikke bli sist! Jeg ville slå noen, flirer Vangen.

– Mitt andre mål i går var å ri til 63 prosent, men vi red til 62,9 prosent. Jeg er litt irritert på meg selv for at jeg fikk blackout og derfor en feilridning, men etter ti sekunder var jeg skjerpet igjen. Selv om det ikke var så mye publikum, så var spenninga og stemninga der likevel, sier Vangen til Framtid i Nord.

Hun er fornøyd med poengsummene hun fikk hos dommerne.

– Det var godt å se på poengene at øvelser vi ikke fikk til så godt i sommer, er blitt bedre. Det viser at vi er på rett spor, legger hun til.

Egenkomponert program

Kür er et egenkomponert program til musikk rytteren har valgt selv, og det finnes kür på ulike nivåer. Nivået Vangen skal ri på er Intermediaire kür.

–  I kveld skal jeg ri intermediare kür for første gang. Programmet er avansert og jeg har fått god hjelp med musikken av en kollega i Danmark.

Vangen gleder seg til kvelden og er ikke så veldig nervøs.

– I dag er det nok mer publikum, for vi skal ri midt i sendetida. Det blir en litt annen stemning. Jeg er veldig spent, men ikke nervøs. Jeg gleder meg mest, sier hun.

– Jeg synes dette er veldig kult! Det er selvfølgelig mer spennende enn vanlig, men jeg kan ikke gjøre annet enn å ri, så får det gå som det går, legger hun til.

Resultatlisten fra torsdagens klasse finner du her.

Dressursportens venner cup

Vangen ble kvalifisert til å ri disse to klassene under Oslo Horse Show via Dressursportens Venner Cup 2016. Cuper var åpen for alle og omfattet syv kvalifiseringsstevner i VA, der de tre beste resultatene er tellende. De ti beste ekvipasjene ble kvalifisert til å delta i den nasjonale klassen under Oslo Horse Show i denne helga.

Kingsland Oslo Horse Show 2016 er en av Norges største innendørs sportsarrangement. Hvert år deltar flere av verdens beste ryttere. Oslo Horse Show er også den offisielle åpningen av World Cup i sprangridning.