Nordreisa-jenta stiller i lørdagens sprint i skiskyting på Saga - hvis juryen gir henne tillatelse til å skye to stående serier i stedet for en stå og en ligg.

– Jeg ble skadet på samlingen for snart tre uker siden i Muonio. Jeg vred kneet på vei opp etter liggende skyting, sier Henriksen Langseth.

Fysioterapeuten regner med at høyre kne er leget en gang mellom seks og tolv uker.

– Jeg håper å være klar til første runde i Norgescupen tidlig på nyåret på Ål. I verste fall går jeg glipp av nesten samtlige viktige renn.

Sølv og bronse

Henriksen Langseth leverte i januar i år sin beste prestasjon som junior med sølv i NM etter 20 feilfrie skudd på fellesstarten i kvinner 18 år i Vingrom. Hun tok i 17-årsklasssen bronse på normaldistansen i junior-NM

– Bare gullmedaljen mangler fra mesterskapet, smiler Henriksen Langseth.

Hun var i høst godt motivert for en ny vinter. Kneskaden så tett opp mot sesongstarten var uvanlig dårlig timet.

- Jeg har trent bedre. Jeg var sist sesong for ujevn i plasseringene. Jeg plages mindre med lårene enn i fire tidligere år, selv om det går litt opp og ned.

– Hvordan påvirkes du av kneskaden?

– Jeg kan trene nesten som normalt på ski. Liggende skyting er derimot utelukket. Fordelen er at jeg blir tryggere med mer trening på stående, sier Henriksen Langseth.

Tøff årsklasse

Lørdagens kretsrenn hjemme i Saga blir sesongdebuten for Henriksen Langseth - dersom juryen tillater at hun skyter to stående serier på sprinten.

– Hva er ambisjonene for vinteren?

– Jeg håper like over nyttår å være klar til den første helga med Norgescup for juniorer. Jeg er inneforstått med at jeg i verste fall risikerer å miste det mestre av viktige renn.

Hun ønsker å prestere jevnere enn tidigere i juniorkarrieren. Hun har tro på å kunne markere seg i cupen og junior-NM.

– Jeg håper på noen pallplasseringer i nasjonale renn, men jeg konkurrerer i en hard klasse. På gode dager kan 8-10 jenter kjempe i toppen i kvinner 19 år. Flere av disse er solide skyttere, forteller Marie Henriksen Langseth.