Arctic Race kommer til Storfjord

I 2020 skal andre etappe under Arctic Race of Norway gå gjennom Storfjord kommune.

Tromsø 20170813. Arctic Race of Norway med siste etappe i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Sport

Det opplyser Arctic Race of Norway på sine nettsider.

Det er under andre etappe rytterne skal innom Nord-Troms. Starten går i Nordkjosbotn i Balsfjord og ender opp i Kilpisjärvi. Dermed kan man få oppleve sykkelrittet langs store deler av E6 i Storfjord og E8 gjennom Skibotndalen.

Dette er første gang sykkelrittet krysser landegrensa.

For første etappe blir både start og målgang i Tromsø.

- De to første etappene er godt tilpasset sprinterne, så her blir det garantert fart inn til mål. De to neste etappene er nok mer tilpasset de beste klatrerne, og jeg forventer at ledertrøya kommer til å skifte eier her, slik vi så det i årets ritt, sier Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd på nettstedet.

Dette er åttende utgave av Arctic Race of Norway.

Tredje etappe på 184,5 kilometer Finnsnes og Målselv vil stort sett være den samme som i 2015. Dette kalles Dronningetappen.

Arctic Race of Norway opplyser at Hushovd tror at fjerde etappe, som er en 161 km lang trasé mellom Gratangen og Harstad 9. august, kommer til å bli en prøvelse for slitne bein.

– Den første delen av avslutningsfasen vil ta rytterne langs kysten før de må gjennom tre tøffe klatrekonkurranser. Rittet avsluttes i en 8,5 kilometer lange sløyfe i Harstad, og jeg tror ikke vi kan kåre en vinner av Arctic Race og Norway 2020 før de beste har passert målstreken i Harstad, sier Hushovd.