Nygaard oppgitt over arrangørene: – Jeg reiser ikke for å gå løp runde på runde på et jorde

Andreas Nygaard (29) var utrolig nære å gå til topps i Østerrike. Etter løpet rettet han kritikk mot arrangørene av Ski Classics.

KRITIKK: Andreas Nygaard tok en sterk 2. plass i dag. Foto: Palm, Ulf / TT NYHETSBYRÅN 

Sport

Andreas Nygaard endte på 2.-plass etter å ha tapt spurten mot svenske Emil Persson med fattige 0,1 sekunder i Kaiser Maximilians Lauf i Østerrike. Dette var likevel et steg i riktig retning for den tromsøbosatte burfjordingen.

– Jeg skulle gjerne vunnet, men det er godt å kjenne at jeg er på gang. Det er lov å håpe om bedre ting i fortsettelsen, sier 29-åringen til iTromsø.

Han fikk på mange måter oppløpet slik han ønsket det med massespurt, men Nygaard klarte ikke å bikke de berømte marginene i sin favør.

– Jeg var rett og slett ikke bedre. Emil Parson var raskere på oppløpet, og det er ikke så mye å gjøre med det, sier Nygaard.

Kritikk mot arrangørene

Under løpets direktesending kritiserte han arrangørene av Ski Classics for løpene før jul.

– Jeg trener ikke for å gå 20 og 30 kilometer på to tusen meter høyde. Løpene før jul synes jeg ikke har noe med langløp å gjøre, sa Nygaard etter målgang.

Til iTromsø sier han dette om kritikken:

– Det er mye bakker her i Østerrike også, men dette er et ordentlig langløp. Vi går 80–90 kilometer med staking, og det er det jeg trener for. Jeg reiser ikke for å gå løp runde på runde på et jorde på 2000 meters høyde, sier Nygaard.

Et av løpene før jul var helt ny på programmet. Han vil dog ikke gå så langt at han ikke vil stille til neste år om disse løpene fortsetter.

– Det finnes fortsatt Marcialonga, Birken og Vasaloppet. For meg ligger det mer prestisje i de løpene, sier Nygaard.

– Bør være med og kjempe i toppen

Nygaard, som vant Ski Classics sammenlagt i fjor, har ikke hatt de beste resultatene i starten av denne sesongen.

–Jeg var spent før løpet, for det har ikke gått på skinner så langt. Men i dag gikk, sier Nygaard.

Neste helg venter løp i St Moritz, før det er Marcialonga om to uker. Langløpet i Italia er sesongens store mål for Nygaard.

– Jeg bør være med og kjempe i toppen der, sier Nygaard.