Sigve var bestemt på å gjøre det bra, så klinket han inn ny personlig rekord

I helgen klinket Sigve Christiander Iversen inn 248 av 250 mulige poeng.

MESTERSKAPSMEDALJE: Storfjordskytter Sigve Christander Iversen (18) fikk mesterskapsmedaljen til Landsskytterstevnet i 2019. Da skjøt han 242.   Foto: Jonn-Arne Iversen

Sport

Storfjord-skytter Sigve Christiander Iversen har deltatt på flere stevner denne sommeren. Ved sist stevne klarte han å prestere meget bra.

Sist helg var en skikkelig skytehelg, hvor han deltok på flere stevner i forbindelse med Fjøssytemer-cupen i Otta. Fredagen startet bra på det første, men neste gikk ikke like bra. Lørdag morgen deltok han på et til, hvor det heller ikke gikk like bra.

– Da tenkte jeg at nå må jeg gjøre det bedre. Så jeg kjører til neste stevne, kler på meg og gjør meg klar, forteller Iversen.

Sigve Christiander Iversen, landsskytterstevnet 2019.  Foto: Jonn-Arne Iversen

Det funket veldig bra helt fra start for Storfjordingen. Han fyller på liggende, stå og kne, og hadde maks sum etter de første 15-skuddene.

– Det ristet inne i kroppen. Jeg var spent, for da ville jeg gjøre det svært bra. Og det gjorde jeg. Det var på en bane jeg skjøt bra i fjor og liker banen godt. Det ente med en poengsum på 248.

Poengsum i toppklassen

Det er 248 av 250 mulige poeng, og dermed slo Iversen hans tidligere personlige rekord på 247 som han fikk på Midtsommerstevnet i 2018.

– Før anvisningen var jeg ikke sikker om det skulle gå hele veien, men det gikk veldig bra. Forrige pers satt jeg for to år siden, så det var noe med at jeg fikk en god følelse på forhånd at det gikk riktig vei.

248 er en poengsum Sigve forteller er på høyde med det skytterkongene får på Landsskytterstevnet, og er i hvert fall nok til å komme på Kongelaget på stevnet.

Ved Landsskytterstevnet i 2019 skjøt Iversen 242 og var sjette beste på ungdomslaget. I feltskyting var han tredje beste under 20 år.

Skjøt ikke for hjemlaget

Som studentskytter har Iversen lov til å representere to lag. Nå skyter han både for Storfjord skytterlag og Oslo Østre, og sistnevnte var laget han skjøt for da den nye personlige rekorden ble klinket inn.

– Det var jo litt dumt at det ikke var for hjemlaget, men det er lett å være etterpåklok.

Til neste helg skal han delta på Våpensmia Cup. I forkant vil han si at han nå er i toppform, og vil tilbringe onsdagen på å skytebanen. Nå bor han i Oslo, og er fornøyd med treningsforholdene der.

– I Storfjord er det jo mulig å trene når man vil, men her er det mer restriksjoner. Men det har gått greit, og jeg er flere ganger i uken på skytebanen her, sier skytteren.

– Jeg er ganske klar, og man kan si jeg er i toppform. Selvtilliten er god og jeg føler meg bra nå.