Rotsundelv ned fra tabelltopp

En sterk sluttspurt fra Rotsundelv hjalp ikke nevneverdig og det ble 1-3 tap mot Nordkjosbotn/Storsteinnes i søndagens kamp i Gutter 17 serien.

FOTBALL Sebastian Bakke rydder opp i eget målfelt.  Foto: Fredrik Båtnes Hestdahl

Sport

Jevnspilt kamp

Rotsundelv startet seriespillet med en sterk 4-3 seier borte mot Bardu i forrige uke.

Så det var serielederen som tok i mot Storsteinnes/Nordkjosbotn på Ymber Arena. En forholdsvis jevnspilt kamp der Storsteinnes/Nordkjosbotn startet klart best og ledet med to mål til pause.

Taktisk grep av treneren

Rotsundelvtrener Joachim Bakke la om til en trebackslinje etter pause og laget kom seg høyere i banen. Runa og Eirill Olsen spilte en god kamp som to av tre stoppere i andre omgang i tillegg til at Lavrans Olsen i målet reddet en god del av forsøkene til motstanderen. En god keeper hos Storsteinnes/Nordkjosbotn hindret ytterligere reduseringer enn Sebastian Bakke sitt mål etter hjørnespark i andre omgang.

Rotsundelv kjempet godt og viste god moral gjennom hele kampen, men slet med å skape store nok sjanser til å overliste motstanderens gode keeper.

KEEPER Lavrans Olsen sto en god kamp for Rotsundelv  Foto: Fredrik Båtnes Hestdahl

Delvis fornøyd trener

Trener Joachim Bakke er til dels fornøyd med kampen, men innrømmer også at laget har litt å jobbe med fremover.

– Vi kom ikke skikkelig i gang med spillet vårt og fikk ikke den roen vi ønsker på banen. Litt stress og høye skuldre på spillerne våre, så vi trenger noen kamper på stor bane for å bruke rommene bedre. Sier Bakke.

Samhold er det viktigste

Bakke trekker frem samholdet i årets Rotsundelv lag og mener også at moralen i gruppa er god. Om det blir seier eller tap er ikke nødvendigvis det viktigste for Rotsundelv sin del, men innrømmer at det er lettere stemning på treninger etter seier.

– Vi ønsker å ha et godt tilbud med god bredde hos oss. Vi har klart å holde på veldig mange spillere og har lite frafall av spillere i denne aldersgruppen. Det er sterkt av en liten bygd og ha et ellever tilbud i gutter 17 serien. Om vi taper eller vinner har vi ikke fokus på, men ønsker gjerne utvikling på enkeltspillere og laget. I dag klarte vi ikke å få opp pasningskvaliteten og roen vi ønsker i spillet vårt. Avslutter Bakke.