Ingen drømmestart for Forfang i hoppuken

Johann Andrè Forfang endte på en skuffende 36 plass etter førsteomgangen. Det var ikke nok til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Johann Andrè Forfang klarte ikke å kvalifisere seg til andreomgang i tirsdagens renn i Schattenbergbakken i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen / NTB  Foto: Geir Olsen

Sport

Tyske Karl Geiger vant tirsdagens renn i Schattenbergbakken i Oberstdorf foran polakken Kamil Stoch. 2,8 poeng skilte de to i toppen av resultatlista. Deretter fulgte Lindvik.

For ett år siden var 22-åringen det store norske navnet i hoppuka. Da vant han to renn og kjempet om sammenlagtseieren. I vinter har han ikke klart å følge opp, men tirsdag fikk 22-åringen til to meget gode hopp.

126,5 meter i det første ga annenplass foran finaleomgangen. Der fulgte Lindvik opp med 135,5 meter. Dermed ble han nummer tre i Schattenbergbakken, slått med 5,9 poeng av Geiger.

– Det føles veldig deilig. Det var godt å få til noen gode hopp igjen. Det har vært veldig nære den siste tiden, og i dag fant jeg ut av det. Jeg håper det fortsetter på denne måten, sa Lindvik på den offisielle pressekonferansen etter rennet.

Trøbbel

Sesongstarten har vært en berg-og-dalbane for romerikingen. I starten av desember ble han nummer tre i verdenscuprennet i russiske Niznij-Tagil. Deretter avsto han fra å delta i skiflygings-VM fordi han ikke følte at den nødvendige selvtilliten var på plass.

I hoppuke-generalprøven i Engelberg fem dager før julaften ble det tiendeplass, og tirsdag var Lindvik tilbake på pallen. Kanskje var det starten på et nytt hoppuke-eventyr.

Lagkamerat Halvor Egner Granerud bøyde seg i støvet for lagkameraten tirsdag.

– Enormt imponerende. Jeg lurer på om han har et eget hoppukegir, sa han til NRK etter rennet.

Også landslagssjef Alexander Stöckl var imponert over Lindvik.

– Han klarte å gjøre to veldig fine hopp. Han var offensiv, og dermed er han tilbake igjen. Det er veldig positivt, sa han.

11 poeng

Under tunge forhold landet hoppukefavoritt Granerud på 122 meter i første omgang tirsdag. Det holdt til niendeplass foran finaleomgangen. Der hoppet han seg opp.

24-åringen landet på 131 meter og viste litt av hvorfor han kom til hoppuka med fem strake verdenscupseirer i bagasjen. Til slutt var det kun de tre på pallen som plasserte seg foran Granerud.

Opp til Geiger skiller det 11 poeng.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med at han henger med i toppen. Alt er fortsatt åpent, og du ser hvor fort det kan snu, sa Stöckl om elevens sammenlagtsjanser.

Daniel-André Tande er på sin side et stykke unna sin aller beste form. 124 og 127 meter i Schattenbergbakken ga 22.-plass i hoppukeåpningen.

Marerittstart for Johansson

De beste fikk svært tunge forhold i første omgang. Flere store profiler landet opp i bakken, og flere fikk hoppuka ødelagt. Verdenscuptreer Robert Johansson var blant dem.

Han kom ikke til finaleomgangen etter 115,5 meter.

– Det er vanskelig å si hva som gikk galt. Skuffende, sa han til NRK.

Nedtur ble det også for Johann André Forfang. Tromsøværingen måtte nøye seg med 118 meter i Schattenbergbakken. Det holdt ikke til en plass blant de 30 som får hoppe finaleomgangen.

Hoppukedebutant Sander Vossan Eriksen landet på 111,5 meter og måtte også se finaleomgangen fra sidelinjen.

(©NTB)