Disse lagene har ikke spilt kamper på halvannet år: – 20 spillere sluttet, da måtte vi legge ned

Noen lag er borte, flere vet ikke om de har nok spillere og andre er optimister. Her er status for breddefotballen i nord – ett år etter at koronakrisen inntraff landet.

HAR VENTET LENGE: Her er øverst til venstre Emilia Berglund fra Blåmann/KSK, Kvæsma som er ferdig i seriespill, Stakkevollan-kaptein Solrund Liljedal, Krokelvdalen-trener Viggo Hansen, Senja/Finnsnes, TUILs David Lundblad, Skarps Vidar Haldorsen, Ulfstind og TUIL 2.  Foto: iTromsø og privat

Sport

FRAFALLET I BREDDEFOTBALLEN

iTromsø har spurt en rekke klubber i breddefotballen om hva slags konsekvenser koronapandemien har fått for dem. Vi har fått svar fra cirka 40 lag.

De fleste av disse lagene forteller at de har mistet spillere, og over 20 av dem som en direkte følge av pandemien.

Verst er det for klubbene Varden (menn og damer), Tverrelvdalen (damer), Salangen (damer), Skarven (menn), Kvæsma (menn), Ullsfjord (menn) og Lyngstuva (menn). De har ikke A-lag, dersom 2021-sesongen kommer i gang. Noen av disse klubbene ville neppe stilt lag, uavhengig av pandemien.


Fredag er det 365 dager siden Erna Solberg presenterte de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Etter den 12. mars ble det meste stengt, bortsett fra dagligvarebutikkene. Folk ble permittert eller sagt opp. De heldige fikk jobbe på hjemmekontor. Og all idrett ble satt på vent.