Paul Johan (45) brukte ti år på å slå sin sjakkmentor. Til helgen skal han kjempe om NNM-tittelen.

Paul Johan Jensen er til daglig fysioterapeut i Lyngen. Han er rangert blant de beste sjakkspillerne i Nord-Norge og har store ambisjoner i helgens NNM i Sjakk.

VERDENSMESTEREN: Paul Johan Jensen er over gjennomsnittet interessert i sjakk. Når Magnus Carlsen var i Tromsø å spilte Eliteseriekamper i høst var Jensen frempå og fikk noen ord og en selfie med verdensmesteren.  Foto: Privat

Sport

– Jeg var vel 5-6 år gammel da interessen for sjakk meldte seg. Naboen vår i Olderdalen, Arthur Kjelstrup-Olsen, var en habil sjakkspiller og jeg husker at jeg fikk spille ett parti om dagen mot han, sier Jensen.

Jensen satt i vinduet hjemme og ventet på at kommunelegen i Kåfjord skulle komme hjem fra jobb så han fikk sitt daglige parti. Jensen var raskt på plass på trappen når han så bilen til Kjelstrup-Olsen svinge opp i innkjørselen.