For tidlig å stresse

Vegard Båtnes Braaten (27) er klubbløs ved inngangen til 2015-sesongen.

KLUBBLØS Vegard Båtnes Braaten (i midten) vet ikke hvor han skal spille fotball til sommeren. Her i aksjon for Jompa i romjulsfotball.  Foto: Kristina Båtnes Hestdahl

Sport

Kontrakten med Bodø/Glimt er utløpt. Som Bosman-spiller står han fritt. Problemet er at han ikke har noen konkrete tilbud å forholde seg til.

- Jeg stresser ikke med å finne ny klubb. Det hadde likevel vært greit å vite hvor jeg skal spille fotball, sier Braaten.

Han ønsker primært å komne til en antatt toppklubb i 1. divisjon med tilholdssted på Østlandet.

Ikke realistisk

- Jeg vil spille på høyest mulig nivå, men Tippeligaen er ikke realistisk ut fra min nære fortid med skader og benkesliting.

- Hva er alternativet?

- Jeg ønsker meg helst til en klubb i 1. divisjon fra Østlandet og med muligheter til å kjempe i toppen. Jeg må imidlertid ikke nødvendigvis havne i Oslo-området.

Spissen vil ikke nevne navn, men Fredrikstad, Bærum, Strømmen og Hønefoss er klubber som passer den profilen Vegard søker etter.

Braaten røper at flere klubber har meldt interesse, uten at han har gått videre med henvendelsen.

- Klubbskifte kan skje veldig fort.

Bor hjemme

- Hva skal du gjøre de nærmeste dagene og ukene?

- Jeg bor hjemme i Nordreisa, og drar muligens noen turer til Alta for å holde meg i form. Slik situasjonen er nå, ser jeg det ikke som aktuelt å ta overgang tilbake til Alta.

Vegard Braatens treårskontrakt med Bodø/Glimt ble ikke fornyet ved årsskiftet. Han ble like etter seriestart i april utlånt til Alta i 1. divisjon. Vegard ble i slutten av juli skadet, og mistet resten av sesongen.

Han var i november tilbake i trening, og har i de siste ukene trenet som normalt.

Vegard Båtnes Braaten og kompisene på Jompa vant tirsdag turneringa i Nordreisahallen.