Prioriterer spilletid

Takket nei til å bli en godt betalt superinnbytter.

Hovedtrener Andreas Holmberg (til venstre) og daglig leder Hroar Stjernen ønsket onsdag Vegard Båtnes Braaten velkommen. Foto: Vegard Knudsen, Levanger-Avisa 

Sport

I stedet valgte Vegard Båtnes Braaten (27) å skrive under på en ettårskontrakt med det nyopprykkede 1. divisjonslaget Levanger Fotballklubb.

– Hvorfor valgte du Levanger?

– Etter et par sesonger med lite spilletid i Bodø/Glimt og et kjedelig skadeopphold i fjor er jeg veldig sugen på å spille fast. Å bli satset på var det absolutt viktigste kriteriet for meg når jeg skulle velge klubb. Levanger kom på banen allerede i begynnelsen av desember, og har jobbet med å få meg nedover siden. Jeg brukte litt tid på å sondere terrenget, og kom frem til at dette var det rette valget for meg. Jeg er veldig fornøyd med den avgjørelsen, sier Vegard Braaten til Altaposten.

Blir ikke rik i Levanger

Angrepsspilleren fra Nordreisa hadde muligheten til å tjene mer penger andre steder, men takket høflig nei.

– Det var et par klubber som ønsket å bruke meg som superinnbytter. Jeg ville tjent mer, men sjansene for å spille regelmessig var ikke all verden. Da fristet utsiktene til fast plass på laget i Levanger betraktelig mer. Jeg jobber mer enn gjerne litt ved siden av fotballen hvis jeg er i en klubb som satser skikkelig på meg, fastslår Braaten.

Han er fornøyd med avtalen han har gjort med sin nye arbeidsgiver, men spissen blir altså ingen rik mann av å spille 1. divisjonsfotball i Nord-Trøndelag. I tillegg til å jobbe litt ved siden av vurderer han å studere.

– Jeg har vært inne på tanken, men ikke helt bestemt meg ennå. Det er litt dumt å starte på høyskolen her hvis jeg bestemmer meg for å flytte på meg etter én sesong. I fotball kan mye skje, og plutselig befinner man seg en helt anen plass. Men det er noe jeg vurderer.

Debut mot Rosenborg?

Allerede lørdag ettermiddag kan den notoriske målmaskinen få sin første kamp i Levanger-drakta. Og det er ikke hvem som helst som står på motsatt banehalvdel. Tore Reginiussen og Rosenborg er nemlig lørdagens motstander i Abrahallen.

– Jeg vet ikke helt om jeg skal spille, men det kan fort hende at det blir en omgang mot RBK. Det hadde vært moro. Å møte et godt tippeligalag vil gi oss en pekepinn på hvor lista ligger, sier Braaten.

– Også hadde det vel vært greit å starte Levanger-karrieren med en tunnel på Tore Reginiussen?

  – Det kan jeg ikke garantere, men det er klart at en frekk liten tunnel på en gammel kjenning hadde gjort seg. Vi får se hva som skjer, ler 27-åringen.

To uker i Spania

Han gleder seg veldig til å komme skikkelig i gang med treningen og oppkjøringen til sesongen, som helt sikkert vil by på utfordringer. Men Vegard Braaten har god kjennskap til hva som kreves av et nyopprykket lag.

– Vi er vel neppe gullfavoritt på oddsen, men det satses hardt her og det kan se ut som at vi får et sterkt lag. De har blant annet hentet tidligere Sogndal-spiller Ørjan Hopen og Bendik Bye fra Ranheim. Det virker som at de ønsker å spille 4-4-2 og helst langs bakken. Det er min favorittformasjon og favorittspillestil. Det var også viktige elementer som bikket i Levangers favør da jeg valgte klubb, fastslår spissen, som scoret seks mål da han var på lån i Alta IF i fjor.

Han kjenner ingenting til kneskaden som holdt han ute av spill i seks måneder.

– Jeg har trent med Bodø/Glimt, Alta IF og TUIL siden jeg ble friskmeldt, og det har gått veldig bra. Nå blir det en del økter utendørs før vi etter hvert setter kursen for Spania. I tillegg til det vanlige La Manga-oppholdet skal vi være en uke et annet sted i landet, forteller Vegard Braaten.