Solid innsats av reisarytterne

Elisabeth Kjellevold (14) og ponnien Victoria gjorde en solid innsats under sitt aller første distriktsstevne i sprang under Tromsø Open i helga.

FORNØYD Elisabeth Nyvoll Kjellevoll og ponnien, Victoria, fikk 2. plass under Tromsø Open.   Foto: Gørill Angell

ET RIV Sofie Dyrnes Vangen med fjordingen Odin fikk et riv i omhoppingen i LC.  Foto: Gørill Angell

Sport

Ekvipasjen, som representerer Ryttersportsklubben NOR (RSKN), red en feilfri omgang og fikk 71,5 stilpoeng i LC-klassen lørdag. Resultatet holdt til en andreplass.

- Jeg er kjempefornøyd med resultatene fra helga. Det er jo mitt første bortestevne i sprang, så det var moro med plassering, forklarer Elisabeth Kjellevold etter stevnet.

- Ponnien fungerte som en drøm, sier Elisabeth Kjellevold fornøyd.

Debuterte

I likhet med Elisabeth Kjellevold, debuterte hennes to klubbvenninner, Sofie Dyrnes Vangen (15) og Celina Vekve (13) som sprangryttere på distriktsstevne i Tromsø.

Sofie Dyrnes Vangen og fjordingen Odin Tyler ble første uplasserte ekvipasje i LC-klassen (70 cm) under søndagens konkurranse. De red feilfritt i grunnomgangen, men fikk dessverre et riv i omhoppingen.

Kvalifiserte seg

Celina Vekve og Suliskongen red en feilfri grunnomgang i LB-klassen, men fikk dessverre riv i omhoppingen under søndagens konkurranse. Dermed ble ekvipasjen første uplasserte ekvipasje i klassen. Ekvipasjen red to LA-klasser (90 cm)under helgas stevne med 4 og 5 feilpoeng i klassene, og er dermed kvalifisert til å starte Nord-Norgesmesterskap i sprang for ponniekvipasjer.

Mange startende

Tromsø Open ble arrangert av Tromsø ryttersportsklubb og hadde over 200 startende ekvipasjer. Dette var den offisielle åpningen av Tromsø ryttersportsklubbs nyrenoverte utebane til 1, 5 millioner. Stevnet hadde innlagt kretsmesterskap (KM) for Troms, men ingen av rytterne fra Ryttersportsklubben NOR startet i KM da de ikke var kvalifiserte. Kretsmester i senior ble Lotte Karlsen og hesten Quadro fra Tromsø ryttersportsklubb. Kristoffer Haldorsen og Holly 112 fra Tromsø ryttersportsklubb ble kretsmester for juniorer. Mina Salangli og ponnien Caramell fra Balsfjord og Malangen hestesportsklubb tok gull i kretsmesterskapet for ponnier.

Starter i NNM

Førstkommende helg arrangeres del to av Tromsø Open, med innlagt Nord-Norgesmesterskap i sprang, hvor Celina Vekve (RSKN) stiller til start i selve mesterskapet, og Elisabet Kjellevold (RSKN) stiller til start i de åpne klassene.