TOBIAS STEIN EILERTSEN"/>

Klar for TUIL

Ruben Kristiansen (21) blir TUILs første forsterkning foran neste sesong.

  Foto: Lars Åke Andersen

Sport

Nordreisa-gutten har spilt de tre sesongene for Skjervøy, men har vært på prøvespill med TUIL i høst. Kristiansen har imponert TUIL-trener Morten Pedersen såpass, at han i vil få tilbud om kontrakt.

- Vi er så å si enig med Skjervøy. Det er en klubb som ønsker at sine talenter skal få best mulig utvikling. Om Ruben presterer i TUIL, så vil Skjervøy få betalt for det, sier TUIL-trener Morten Pedersen.

Det er bare navnetrekket på kontrakten som mangler.

- Nå er det ikke 100 prosent sikkert at jeg skriver under, men jeg regner med det. Jeg fikk i hvert fall beskjed fra Skjervøy om at overgangen var i boks, sier Ruben Kristiansen.

God venstrefot

Kristiansen spiller hovedsakelig sentralt på midtbanen.

- Han er en veldig interessant spiller, og jeg liker det jeg har sett av ham. Ruben er en spiller som virkelig vil noe med fotballen. Vi skal prøve å bli enige med ham om kontrakt før nyttår, sier "MP".

- Det blir vel ikke noe problem? Han vil jo spille i 1. divisjon.

- Ja, det er slike spiller jeg vil ha, som ønsker og har lyst til å spille for TUIL. Spillere som er 110 prosent klar til å satse, sier treneren.

Han sier at Kristiansen har et godt driv og en veldig god venstrefot.

- Kan han spille seg inn i elleveren med én gang og erstatte Morten Giæver?

- Det er for tidlig å si. Jeg føler at spillerne vi har er på et veldig høyt nivå, så handler det om å ta de rette stegene og knive om plassene når vi skriver 5. april (seriestart), svarer "MP".

Ettertraktet

Kristiansen har også vært en ettertraktet mann og har vært på både prøvespill med Alta, Skeid og TUIL den siste tiden.

- Jeg føler jeg har nivået inne. Jeg har jo vært litt rundt omkring på prøvespill, sier Kristiansen, som har bodd i Tromsø de siste to årene.

- Det har blitt pendling fram og tilbake til Skjervøy. Jeg er glad for å nå få sjansen på et høyere nivå i byen jeg bor i. Det er veldig artig å ta et steg videre, sier Kristiansen.

Slik Kristiansen omtaler seg, er han også en lignende spillertype som nevnte Giæver.

- Jeg er en teknisk spiller med god fot og godt hode, sier han.

Født: 21. februar 1988

Posisjon: Sentral midtbane

Tidligere klubber: Skjervøy

Aktuell: Har imponert på prøvespill med TUIL, og blir lagets første forsterkning.