Best blant veteranene

Ingen slår skihopper Knut Bjørnar Strøm (36) i storbakken i Veteran-VM.

NY VM-TITTEL: Knut Bjørnar Strøm, opprinnelig fra Skjervøy, var lengst og best i 90-metersbakken i Veteran-VM i Harrachov i helgen. 

Sport

I helga ble det arrangert Veteran-VM i skiphopp i velkjente Harrachov i Tsjekkia. Knut Bjørnar Strøm, opprinnelig fra Skjervøy, var på plass og vant like godt den gjeveste konkurransen av alle - gull i 90-metersbakken.

- Ja, nå må man kunne si at jeg er verdens beste veteranhopper. Det er utrolig gøy. Det er 90-meteren som beviser at du fortsatt er skihopper, sier en fornøyd Strøm.

Tre medaljer

Strøm (36) har merittene i orden. Han er både OL-mester og VM-mester for veteraner fra før av.

- I Veteran-VM konkurreres det i aldersklasser, men jeg var best 90-metersbakken uavhengig av klasser, sier Strøm, som er én av over 30 nordmenn som har deltatt i Harrachov i helga.

I tillegg ble det en 3. plass i 70-metersbakken, samt at Norge ble nummer to i laghoppingen.

- Så da har jeg tre medaljer av tre mulige. Det er jeg fornøyd med, sier Strøm, som hoppet 91 meter og 90,5 meter i 90-metersbakken.

Nykänen med

Veteran-VM er en blanding av alt fra svært meritterte hoppere til de som fikk hoppski under føttene for første gang ved juletider. Den mest meritterte av dem alle var også på plass i Tsjekkia.

- Ja, Matti Nykänen var med i år. Han er i god form og vant i 40-metersbakken. Han er for øvrig den eneste som har vunnet både junior-VM, senior-VM og Veteran-VM, sier Strøm, som selv konkurrerte mot blant andre Bruno Reuteler - som kan skilte med en andreplass i et verdenscuprenn.

Champagne

Etter seieren i 90-metersbakken vanket det både nasjonalsang, gullmedalje og champagne - i tillegg til bankett.

- Når vi er i hoppbakken så er det konkurranse. Men ellers er det mye sosialt. Man skal ha det morsomt og det er det som er det fine med veteranhoppingen, sier Strøm.

Han er bosatt på Lørenskog og hopper for Østre Aker Skiklubb. Men Strøm besøker Skjervøy regelmessig - senest i romjula.

- Jeg har kjøpt huset til min bestefar. Planene er at jeg skal oppover igjen til sommeren, sier Strøm.