Kan vinne enda ni millioner

Ola Amundsgård fra Nordreisa er igjen ved pokerbordet og spiller om store summer.

STORSPILLER: Ola Amundsgård har tjent seg søkkrik på poker. Nå jakter 25-åringen som bor i Tromsø en ny kalasgevinst i Las Vegas.  Foto: TOR FARSTAD

Sport

I et intervju med itromso.no sier 25-åringen at det nå er om å gjøre å holde hodet kaldt.

LES HELE HOS ITROMSO.NO INTERVJUET HER!

Ikke rart, siden han om to dager kan innkassere 9,3 millioner kroner hvis ting går veien i den avsluttende delen av storturneringen Amundsgrad deltar i under World Series of Poker i Las Vegas.

Høy inngangssum

Bare for å få være med, må hver spiller betale inn 306.500,- norske kroner.

- Jeg har en fin og avslappet følelse. Jeg har en grei "feel" på hvordan de fleste som er igjen spiller, sier Amundsgård til itromso.no.

I turneringen mixer man mellom å spille åtte forskjellige spill.

- For meg handler det om å unngå feil i limit-spillene, og prøve å få gode situasjoner i spillene hvor jeg er best - No-Limit Holdem og Pot-Limit Omaha.

Store summer - inn og ut

I 2012 ble Ola Amundsgrad registrert med en skattbar inntekt på 5,4 millioner kroner. Det er imidlertid for småpenger å regne, skal man tro pokernettstedet, pokerlistings.no.

I følge dette nettstedet skal 25-åringen ha innkassert en årsgevinst på 22,5 millioner kroner.

- Fjoråret var et sinnsykt år, det blir vanskelig å toppe det. Jeg vant selvfølgelig over "EV" (forventning inntjening). Det er helt vanlig med slike svingninger, sier Amundsgård til itromso.no.

For det svinger for poker-toppene. i juni alene skal han ha tapt 4,3 millioner kroner.

- Selvfølgelig er det tøft med store tap, men man blir vant til det. Det er en helt naturlig del av jobben, sier Ola Amundsgård.