Hun forlater sin svenske klubb Rosengård og slutter seg til den spanske storklubben som sist sesong var semifinalist i kvinnenes mesterliga.

Martens er en av spillerne Norge har størst grunn til å frykte før søndagens EM-åpningskamp på et fullsatt Galgenwaard stadion i Utrecht. I stjernespekkede Rosengård har hun vært lagets viktigste spiller i vårsesongen.

– Dette er et stort tap. Hun har levert masse mål og assist. Hun lar seg ikke erstatte, men hun hadde veldig lyst til å dra til Barcelona, og vi har fått en overgangssum som kan hjelpe oss å hente noen som delvis kan erstatte henne, sier klubbens sportssjef Therese Sjögran til Sydsvenskan.

– Noen som holder samme klasse finner vi ikke. Det finnes rett og slett ikke, legger hun til.

24-årige Martens scoret det første målet da Nederland i helgens generalprøve utklasset Wales og vant 5-0 i Rotterdam. Sammen med Nederlands tropp lader hun opp til søndagens storkamp mot Norge, som spilles foran 23.500 tilskuere i Utrecht.

Entusiasmen er stor i Nederland før EM på hjemmebane, og alle lagets tre gruppekamper er allerede utsolgt. Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har varslet sin tilstedeværelse søndag.

Martens er en av spillerne det stilles særlige forventninger til.