Selv om trønderne har toppet tabellen stort sett hele veien hittil i sesongen, har de vært et godt stykke unna toppformen. Siden tidlig mai har det gått veldig i rykk og napp for Kåre Ingebrigtsens menn.

En seier er umiddelbart blitt fulgt opp med poengtap. De siste åtte-ni ukene har derfor vært uvant kost for et svært seiersvant RBK-lag. Med scoringer fra Milan Jevtovic, Fredrik Midtsjø og Matthías Vilhjálmsson i Sogndal håper den regjerende seriemesteren at trenden nå endelig er snudd.

– Det ble litt sånn vi hadde håpet på. Vi skulle ha mye ball selv, og vi kontrollerte dødballene deres. En ålreit bortematch av oss. I dag hadde vi også roen til å straffe motstanderlaget, sa Ingebrigtsen til Eurosport.

Effektivt

På Fosshaugane var det jevnspilt inntil Jevtovic sendte gjestene i tet etter litt over en halvtime. Den innleide serberen fintet seg gjennom Sogndal-forsvaret og skrudde ballen vakkert i lengste hjørnet fra rundt 16 meter.

Scoringen kom etter en god Sogndal-periode, men Rosenborg tok effektivt vare på sjansen da den først kom. Bortelaget lot seg inspirere av å gå opp i føringen og begynte å dominere banespillet.

Midtsjø doblet til 2-0 etter 56 minutter. Han bredsidet ballen i nettet da han ble servert en 45-graderspasning fra innbytter Elbasan Rashani. Få minutter tidligere hadde nevnte Rashani kommet til en enorm sjanse, men skuddet gikk rett på Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Traff stolpen

Hjemmelaget ga ikke opp selv om det sto 0-2 på lystavla, men Sogndal hadde ikke marginene på sin side. Det ble særlig tydelig da Eirik Birkelund fikk stolpetreff i det 66. minutt.

Reduseringsmålet kom heller ikke da avslutningen til Lars Christian Kjemhus ble blokkert på strek.

I stedet punkterte Vilhjálmsson kampen ved å gi RBK 3-0 tolv minutter før slutt. Rashani snappet opp ballen og sendte islendingen alene gjennom med Dyngeland, og da gjorde Vilhjálmsson ingen feil.

Det var Rosenborgs første trepoenger på bortebane på fem kamper. Forrige seier som ikke var hjemme på Lerkendal kom mot Sarpsborg i Østfold 1. mai.

– Det har ikke vært så mange hyggelige turer på bortebane i år, innrømmer Ingebrigtsen.

Får ikke fri

Sogndal-trener Eirik Bakke følte ikke resultatet ga et riktig bilde av kampen.

– Det er litt tilfeldigheter at det blir 0-3 i dag. Vi ga dem det første målet, og da ble det tungt å komme tilbake. Det er små marginer som avgjorde kampen, sa Bakke til Eurosport.

Rosenborg står med 35 poeng etter 17 kamper. Det skiller åtte poeng ned til serietoer Brann, men luken er garantert å bli mindre etter bergensernes hjemmemøte med treer Sarpsborg. Sistnevnte står i likhet med Brann også med 27 poeng.

Helgens serierunde er den siste før Eliteserien tar tre uker ferie, men for Rosenborg blir det ikke fri. Trønderne skal til uken møte irske Dundalk til returkamp i mesterligakvalifiseringen. Det endte 1-1 i borteoppgjøret. Deretter blir høyst trolig Celtic motstander over to kamper senere i sommer.