– Gleder meg til å vise dem frem

SkjervReisa Storband inviterer til storstilt jazzaften.

Skjervreisa Storband øver til neste helgs konsert. Liten smakebit.

VOKALISTENE: Det store trekkplasteret Henning Standen skal få litt å bryne seg på når han møter de lokale vokalistene Mailen Pedersen, Erica Kristel A. Johansen og Karin Meilandstind på scenen. Her under lørdagens øving.   Foto: Isabell Haug.

KAPELLMESTER: Jørgen Pedersen oppfordrer folket til å ta en helaften ute. Hotell Maritim har tapasaften etter konserten, og blir i tillegg å selge mat og drikke i foajeen.   Foto: Isabell Haug.

SPILLER: F.v: Brage Schanche-Pedersen, Ola B. Vik, Carl Fredrik Salo, Lars B. Vik og Erling Einevoll.   Foto: Isabell Haug.

Video

SkjervReisa Storband inviterer musikkglade til storbandaften på Skjervøy Kino - og Kulturhus, førstkommende lørdag. Artisten Henning Standen er hovedgjest, men får selskap av de lokale vokalistene Erica Kristel Alba Johansen, Mailen Pedersen og Karin Meilandstind.

Bandet er et samarbeid mellom Nordreisa musikkorps og Skjervøy musikkorps og består av rundt 20 musikere.

- Vi satser på å slå rekorden på 160 betalende på sist konsert da Jørn Hoel var her. Vi gleder oss masse, forteller kapellmester Jørgen Pedersen.

Klassikere

Konserten går under tema jazz med standard storband. Sanger som blir fremført er blant annet klassikere som "I've got you under my skin", "Minny the Moocher", "Moon River" og "We are the world".

Pedersen forteller at Henning Standen egentlig er en lite kjent artist.

- Vi fikk vite om han for en stund siden og fikk han med i dette prosjektet. Det er vi veldig glade for. Han er en dyktig sanger med en fleksibel stemme. I tillegg kobler han inn humor i sine framtredninger. Når han synger "We are the world", skal han imitere forskjellige artister, sier han.

Kapellmesteren har valgt ut sanger som de lokale vokalistene har sunget godt ved tidligere anledninger.

- Jeg gleder meg til å vise de fram. Jeg tror nok Henning får litt konkurranse på scenen, ler han.

Sosiale øvinger

De unge Nordreisa-guttene Brage Schanche-Pedersen, Ola B. Vik, Lars B. Vik, Carl Fredrik Salo og Erling Einevoll er med i bandet. De spiller trommer, bass og gitar og gleder seg også til neste helgs spillejobb.

- Jeg er med for å bli bedre og spille, sier Salo.

- Jeg heiv med med da jeg ble spurt. Det er jo gøy, sier Schanche-Pedersen.

- Hvordan er det å bruke helgene på øving?

- De kan fort bli litt lange og kjedelige. Men vi får mat så det er greit. Også er det jo sosialt, fint at vi er flere unge, sier Salo.

Vil ha flere

Men mange er de ikke, verken eldre eller yngre. Et storband med kun folk fra Nordreisa eller Skjervøy hadde ikke vært stort nok.

- Vi skulle gjerne hatt mer rekruttering, det trenger vi. Reisa har god rekruttering, det trenger Skjervøy og lære av, sier Jørgen Pedersen.

Guttene er forsåvidt enige.

- Vi har få eller ingen kompiser som er interesserte i å spille musikk. Men her på Skjervøy har de til og med egen gitarlærer, kanskje de ikke kan spille? ler de spøkefullt.