Friluftslivets år er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet presenterte i august 2013.

Målene med prosjektet er at alle deler av den norske befolkningen skal bruke mer tid på friluftsliv og bli bevisst på friluftslivets positive effekter for folkehelsen. Prosjektet ønsker også å gjøre nordmenn bevisst på hvilke fantastiske muligheter vi har til å utøve friluftsliv.

Fakkeltog

Friluftsgruppa på Eidebakken skole skal lage isfigurer og islykter til markeringen, og barnehagene fra Lyngseidet skal gå i fakkeltog. Fakkeltoget starter ved Rådhuset og går via Lyngstunet til Prestelvparken.

Det blir også servert gløgg og pinnebrød.

Må selv dekke skyss

Skolene og barnehagene som vil være med på markeringen av friluftslivets år må selv betale transportutgifter til Prestelvparken.

- Det er dessverre ikke ressurser nok til å dekke utgifter til eventuell transport.  Alle barna er velkomne, men skoler og barnehager må selv dekke skyss, sier rådgiver Magnhild Grønvoll i Lyngen kommune.

Markeres flere steder

13. januar vil kronprins Haakon Magnus markere åpningen av Friluftslivets år i Oslo.

”Bål i mørketia” er tema for det som skal skje i Kvænangen, Kåfjord, Skjervøy og Nordreisa. Nordreisa kommune skal i samarbeid med Nord-Troms turlag invitere til bålsammenkomst i Sørkjosen.

Du kan lese litt mer om friluftslivets år i Nord-Troms HER.

Utfordrer ordførerne

Klima- og miljøminister Trine Sundtoft har utfordret alle Norges ordførere til å overnatte under åpen himmel fra 13. til 14. januar. Hittil har 118 ordførere sagt at de skal sove ute.

Ordføreren i Skjervøy kommune Torgeir Johnsen er en av de spreke ordførerne som skal sove ute. Ordførerne i Lyngen, Nordreisa, Storfjord og Kvænangen står derimot ikke på lista til Friluftslivets år sin hjemmeside – enda.

Friluftslivets år har tidligere vært arrangert i 1993 og 2005.

Ordfører Torgeir Johnsen skal sove under åpen himmel 13. januar. Foto: Martin Hauken Johannessen